Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: De skadade inte alltför långt borta

David Moyes höll idag, tillsammans med Rio Ferdinand, presskonferens inför morgondagens träningsmatch mot All Star XI i Bangkok.

Morgondagens match – som ska sparka igång 15.00 och visas på Viasat Fotboll – blir Moyes första match som Unitedmanager, ett faktum som förstås behandlades på presskonferensen. Vi fick också information om Rooney och övriga skadade spelare, fina ord om Welbeck och lite silly season.

Moyes om mottagandet i Thailand och första matchen som manager

Om David Moyes var osäker på hur stor klubben han har kommit till verkligen är så fungerade nog mottagandet i Thailand som en bra ledtråd:

”Jag skulle vilja säga hej till alla Manchester United-supportrar i Thailand. Det är speciellt att komma hit och vara involverad i 80-årsjubileet för [den här] cupen. Vi ser fram emot matchen imorgon. När jag först fick jobbet var jag definitivt medveten om culturen i Asien och att min första match skulle vara i Thailand. Tänkte inte så mycket på det men är riktigt uppspelt nu. Matchen är utsåld, jag ser fram emot det och jag hoppas att det bara är den första av många matcher som Man United-manager.

”Vi ankom till flygplatsen och jag hörde en massa skrikande unga damer. Jag tror inte att det var för mig. Det var ett otroligt välkomnande. Skalan av allt har varit fantastisk.”

Moyes är nöjd med hur det har sett ut på träningarna och de spelare han nu får arbeta med. Han lovar också att alla spelare ska få speltid under turnén:

”Jag är verkligen uppspelt men jag är mer uppspelt över spelarna jag arbetar med. Jag har sett deras professionalism och den är inte sämre än någons, liksom deras engagemang för att vara vinnare. På varje träning vill de vinna och jag tror att det är något som är speciellt hos Manchester United. Det är inbyggt hos spelarna.

”Det är vår första match och min första chans att leda laget. Vi kommer att försöka ge så många spelare så mycket mycket tid vi kan. Men vi kommer att använda alla matcherna som förberedelse för säsongen.”

…om Rooney

Annars dominerades presskonferensen förstås av frågor om Wayne Rooney. Moyes svarar pliktskyldigt på frågorna men tycker nog att det är lite tröttsamt och noterade att han bara upprepar sånt han redan har sagt. Skadan kommer oturligt tycker Moyes men han hoppas att Rooney ska kunna få matchträning innan försäsongen är över. Moyes upprepar också att Rooney inte är till salu:

”Det är ett hårt slag att vi har förlorat honom eftersom han har tränat bra och sett väldigt bra ut. Vi undersökte det och det är en lättare skada av typ ett som kommer att hålla honom borta i två eller tre veckor.

”Om jag inte pratade Double Dutch [ung. rotvälska, red. anm.] så sa jag att Wayne Rooney inte är till salu.

”Jag förutser inga problem med att Wayne ska starta säsongen och att vara i form tills dess. Han har bara inte tränat den sista lilla tiden. Först när vi kom hit visste vi att han inte skulle träna. Vi kunde ha haft honom kvar och tagit honom till resten av matcherna men han skulle inte ha spelat dem så vi bestämde oss för att låta honom återvända för rehabilitering. Vad skulle vara poängen med att ta några risker?

”Kom ihåg att när vi återvänder från turnén har vi fortfarande matcher i Stockholm, Rios testimonial, och Community Shield, så han kan spela i de matcherna. Det är viktigt att vi får spelare i form för de matcherna.”

”Jag tycker att jag har behandlat allt om Wayne. Jag har gett er allt om skadan. Vad ni måste komma ihåg är att Manchester United är en fotbollsklubb och att jag har ett lag och att det inte handlar om en enda individ. På många sätt är jag bara intresserad i laget. Jag kommer att svara på frågor om Wayne, men en del av dem är bara att gå tillbaka till saker jag redan har behandlat.”

… om Vidic

Moyes bekräftade att det är aktuellt att flyga ut Nemanja Vidic för en del av turnén:

”Han gör det bra. Han får injektioner för att hjälpa hans ischias. Om han förbättrar sig kommer vi att överväga att ta hit honom senare. De vi absolut inte vill göra är att förvärra det genom att flyga honom över halva världen så vi måste ha det i åtanke.”

…om övriga skadade spelare

För de övriga skadade spelarna går utvecklingen framåt:

”Många av de skadade spelarna, som Chris Smalling och Ashley Young är inte alltför långt borta. Nani har opererat sin näsa. Vi är osäkra på om han får flyga så vi måste vänta och se.”

…om Danny Welbeck

Moyes gillar Danny Welbeck:

”Jag har bara sett honom en kort dit. Jag har varit imponerad. Om vi kan addera några mål jämfört med hans siffra från förra säsongen så skulle det vara bra. Men från vad jag har sett är han en utmärkt spelare.”

…om silly season

Moyes är nöjd med hur förhandlingarna för att få in någon ny spelare innan säsongen går:

”Det är utvalda spelare som vi jagar för tillfället. För tillfället är vi nöjda med hur sakerna går.”

På frågan om United fortfarande vill värva Thiago svarade Moyes: ”Jag har aldrig sagt att vi vill det.”

…om Bebe och Macheda

Moyes förklarade också varför Bebe och Federico Macheda inte är med på turnén:

”För tillfället försöker vi ändra en eller två saker. Jag behöver bara lite tid. Jag har valt att inte ta med dem på turnén. Jag kände att jag vill ge några andra spelare en möjlighet så jag har lämnat dem hemma.”

Rio om träningarna

Rio Ferdinand var som sagt också med på presskonferensen och han uttalade sig förstås positivt om träningarna:

”Intensiteten på träningarna har ökat. När en ny manager kommer in vill spelarna imponera på honom och hans ledarstab. Vi vill alla vara en del av den första startelvan. Det har varit några dubbla dagar, vilket har varit tufft men spelarna har trivts med det, vilket är det viktigaste.”


Källor: Mirror.co.uk, Manutd.com