Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes positiv trots förlust i den första matchen

Det blev förlust i David Moyes första match som manager för United. Moyes valde ändå att fokusera på det positiva efter matchen och menar att matchen var en bra genomkörare.

”Vi missade några chanser i slutet som mycket väl kunde ha gett oss något från matchen men det viktiga är att vi fick 90 minuter på några av spelarna. Det var en riktigt bra genomkörare, alla som tittade ikväll [på arenan] kommer att berätta det för det, då det var väldigt varmt. Så jag är glad över det.

”Överlag tyckte jag att spelarnas fysiska nivå var bra och jag tar det som positivt.”

Moyes passade också på att berömma unge Adnan Januzaj som gjorde sin första match med a-laget:

”Jag tyckte att Adnan spelade bra ikväll och var ett plus för oss. Han var den man väljer ut från gruppen. Det är alltid bra när du ger en ung spelare en chans och han visar upp sig, vilket jag tycker att han gjorde ikväll. Och ju mer han spelar på det viset desto mer möjligheter kommer han att få.”


Adnan Januzaj mot All Star XI.

Alexander Buttner tvingades utgå tidigt men Moyes ger lugnande besked: ”Han kände bara sin hamstring spänna till så vi ville inte ta några chanser och bytte ut honom så snabbt vi kunde.”

Annars kände Moyes sig avslappnad:

”Vi var alla [i ledarstaben] ganska avslappnade. Vi såg fram emot den här första matchen. Det var en fantastisk publik där, en massa thailändska Manchester United-supportrar, så det var riktigt bra. Vi är besvikna att vi inte gav den mer action än vi gjorde men oavsett är det början på en lång säsong och det här vara bara den första.”


Källa: Manutd.com