Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Zaha: En fantastisk känsla

Wilfried Zaha gjorde sin första match för Manchester United då han hoppade in då det återstod ungefär en halvtimme att spela i träningsmatchen mot All Star XI (förlust 1-0). Zaha var belåten att få spela med United och tillsammans med sina nya lagkamrater.

”Det var verkligen en fantastisk känsla, att komma in och spela med spelare som Rio, Ryan Giggs, Anderson, att veta att jag var på samma plan som dem var tillräckligt för mig [en något märklig kommentar då både Giggs och Anderson blev utbytta i samband med att Zaha blev inbytt, red. anm.]. Luftfuktigheten var galen men vi måste bara kämpa vidare. Och det kommer att vara bra för vår form när vi åker tillbaka till England.

”Ja, definitivt [var det en ideal match för att komma i form]. Vi har jobbat hårt på träning under försäsongen men en match som den här är exakt vad vi behövde. På vissa sätt hjälper vädret oss också då du inte ens behöver springa för att börja svettas. Det hjälpte var form en massa.

”Jag försökte bara hålla huvudet nere och träffa bollen bra [i läget då jag träffade stolpen]. Det skulle ha varit en annan historia om den hade gått in. Jag är glad att jag försökte och det hade varit en fantastisk dag för mig och jag hade gjort ett mål. Men det spelar ingen roll nu.

”Det är första gången jag är på en turné som den här och jag är inte van vid det. Att han så många fans komma för att se en försäsongsmatch är annorlunda för mig men jag ser fram emot nästa del. Jag försöker bara jobba hårt och bli bättre på allting.”

David Moyes var belåten med Zahas insats:

”Wilfried gjorde det bra och gav oss något lite annorlunda. Vi hade ont om anfallare ikväll, vi hade inte många alternativ då Wayne var skadad, Robin möter upp först senare, Chicharito inte här och Will Keane är skadad. Det lämnade oss lite kort om alternativ där framme ikväll. Men när Wilf kom in gav han oss en del och hade definitivt otur som inte gjorde mål på chansen han hade.

”Vi kommer att se hur Wilfried lyckas. Vi tog med honom hit för att ge honom en chans. Det är första gången jag har jobbat med honom, första gången jag verkligen har haft chansen att se honom på nära håll. Han kommer säkerligen att vara en del av truppen och vi får se vart vi kan passa in honom.”

Detta stärker bara den känsla vi har haft – Zaha kommer sannolikt att få en hel del chanser i a-laget redan den här säsongen.

Annars kan vi konstatera att Moyes verkligen inte värderar Federico Macheda högt.

Inget lån för Zaha

Den tidigare spekulationen om att Zaha ska bli utlånad är nu helt avskriven och Zaha berättade innan matchen att han ser fram emot en ny fas i sin karriär:

”Jag har flyttat ifrån den större delen av min familj och mina vänner men det är utveckling. Alla förstår det. Jag ville flytta hit eftersom det är vad som är bäst för min karriär.”

Hittills har Zaha hållit sig för sig själv och försökt lära känna sina nya lagkamrater:

”Jag har bara suttit i mitt hörn i omklädningsrummet, egentligen, och tittat omkring och försökt lära känna alla. Alla skämtar i omklädningsrummet och den sortens saker så det var bara underhållande egentligen. Jag var lite nervös då jag kom in men alla är coola så det var skönt.

”Jag skulle ha föredragit att starta med alla andra så att jag kunde göra ett gott intryck och visa bra inställning så jag är bara glad att jag var här innan turnén startade.”


Källa: Manutd.com