Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Silly Season: Moyes bekräftar bud på Fabregas – Barcelona vägrar sälja

David Moyes har bekräftat att Manchester United vill värva Cesc Fabregas från Barcelona. Plus lite Wayne Rooney.

Artikeln uppdaterad med ett svar från Barcelona.

På en presskonferens inför morgondagens träningsmatch mot A-League All Stars, mer om vad som framkom på presskonferensen i en separat artikel, bekräftade Moyes att United vill värva Cesc Fabregas.

”Jag kan inte säga exakt,” sa Moyes om hur läget är i förhandlingarna med Barcelona. ”Jag är i kontakt med [Ed Woodward] som har skött affärerna just nu. Jag kommer förhoppningsvis att veta lite mer nästa dag eller så. Det är mitt i natten just nu så jag kan ha lite mer information nästa dag eller så om hur det går.

”Vad gäller spelare vi vill värva så jobbar vi hårt för att göra det och göra några tillägg till truppen. Förhoppningsvis kommer det komma några goda nyheter inom en inte alltför avlägsen framtid.”

Uppdatering: Barcelonas vicepresident Josep Maria Bartomeu hävdar bestämt att Fabregas inte kommer att säljas: ”Barca kan försäkra att de inte kommer att överväga några bud på Cesc. Han är fullständigt inte till salu.”

Rooney fortfarande inte till salu

Uniteds position gällande Wayne Rooney är alltjämt oförändrad:

”Klubbens position har inte ändrats med Wayne Rooney. Det är ingen förändring i det.”

De senaste ryktena i soppan kring Rooney är att United inte har några avsikter alls att sälja Rooney. Inte ens om Rooney skulle lämna en formell transferbegäran ska United vara intresserade av att sälja Rooney.


Källor: Manutd.com, Mirror.co.uk, Guardian.co.uk