Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: A-League All Stars – United

En ny match står för dörren. På lördag morgon (eller förmiddag om du så vill) klockan 11.30 är det avspark i Uniteds träningsmatch mot en samling lirare från den australiensiska ligan.

Precis som i Thailand är det fullsatta läktare och ett all star-lag som väntar för United. Förhoppningsvis bjuds vi den här gången på det första Unitedmålet under David Moyes ledningen.

Manchester United

Manchester United

Målvakter: De Gea, Lindegaard, Amos
Försvarare: Rafael, Jones, Ferdinand, Evans, Evra, Buttner, Fabio, M Keane
Mittfältare: Carrick, Anderson, Cleverley, Giggs, Zaha, Lingard, Januzaj
Anfallare: Welbeck, Van Persie

Möjlig startelva

Lindegaard
Rafael, Jones, M Keane, Evra
Zaha, Carrick, Cleverley, Lingard
Januzaj, Welbeck

David Moyes har förvisso inte gjort klart med något nyförvärv men hans trupp har förstärkts med David de Gea och Robin van Persie efter matchen i Thailand. Moyes gav emellertid på fredagens presskonferens starka indikationer på att Van Persie kommer att få börja på bänken. Moyes berättade också att Phil Jones kommer att starta. På Sir Alex Fergusons tid misstänkte vi ju alltid en lögn, mot slutet även när det handlade om träningsmatcher. Moyes känner vi ännu inte så värst bra så vi får väl initialt utgå från att han talar sanning (här vill någon flika in något om Fabregas och att inte prata om spelare i andra klubbar men det ignorerar vi eftersom det är enklast så).

Jag gissade att Lindegaard skulle stå sist och eftersom jag hade fel då så gissar jag på Lindegaard den här gången också. Eftersom både Rafael och Evra började på bänken i Thailand torde de starta nu. Vi vet att Jones startar, frågan är om han inleder som mittback eller som mittfältare. Michael Keane fick inte spela alls i Thailand så det vore väl rätt schysst att ge honom lite speltid.

Det är tämligen givet att Welbeck startar på topp och vi vill ju definitivt se både Zaha och Januzaj i startelvan. Vi värker in Lingard i elvan på grund av att vi vill se de unga. Carrick spelar ju alltid och gör säkert så i Australien också. Då återstår Anderson, Cleverley och Giggs i kampen om den sista platsen och där måste vi tro på någon och då blev det Cleverley.

Moyes har sagt att han gärna ger spelare 90 minuter men vi kan nog ändå räkna ett halvdussin byten innan matchen är slut.

A-League All Stars

A-League All Stars

Målvakter: Covic, Theo
Försvarare: Bojic, Grant, Boogaard, Chapman, Beauchamp, Risdon, Topor-Stanley, Rose
Mittfältare: Emerton, Miller (Irland), Broich, Celeski, McGlinchey
Anfallare: Ifill (Bahamas), Berisha (Albanien), Bridge, Williams

A-League All Stars gör sin allra första match. Någonsin. I världshistorien. Men det verkar som att det ska bli en årlig grej av det hela (ja, inte nödvändigtvis mot United). Laget plockades ut efter en komplicerad omröstningshistoria. Melbourne Victorys tränare Ange Postecoglou, som spelade mot United för South Melbourne i klubblags-VM 2000, vann omröstningen med 0,6 procentenheter.

Därefter hölls en omröstning där fansen fick 50 procent av rösterna, en expertpanel fick 20 procent, spelarföreningen fick 20 procent och tränare Postecoglou fick 10 procent. Tyvärr försvann en massa utvalda spelare på vägen, bland dessa noterar vi framför allt Alessandro Del Piero, Shinji Ono och Emile Heskey som lämnades utanför laget då de inte tillräckligt tidigt kunde bestämma sig för om de skulle vara på semester eller inte.

Laget innehåller ändå tre namn vi känner igen utan att googla. Målvakten Ante Covic har ju lirat i Sverige under flera år och Brett Emerton har spelat i Premier League och är dessutom tvåa på listan över de som har gjort flest landskamper för Australien. Viktigast är ändå att Liam Miller som en gång i tiden värvades till Manchester United för att ersätta Roy Keane. Så blev det inte, men Millers 22 matcher för United är ändå 22 matcher för United.

Varken Emerton eller Miller vann sin plats i laget genom omröstningen men de hade väl rätt kompisar. Emerton blev t.o.m. utsedd till lagkapten.

Jag ska inte försöka gissa någon laguppställning men enligt omröstningen borde Covic, Bojic, Topor-Stanley, Broich och McGlinchey åtminstone spela från start.

Övrigt

Matchen spelas på Stadium Australia i Sydney. Arenan byggdes inför OS 2000 och kallas därför ibland för Olympic Stadium. När den byggdes var den Australiens största arena men eftersom en femtedel av arenan var temporär är nu en cricketarena i Melbourne som byggdes 1854 störst. Matchen är utsåld vilket innebär lite drygt 80 000 åskådare.

Det är mitt i vintern i Australien vilket innebär att det kommer att vara sådär 20 grader varmt när matchen spelas.

Den australiensiska ligan satsar onekligen hårt på matchen och deras hemsida har i skrivande stund kastat ihop mer än 80 artiklar om matchen.

Avspark är som sagt klockan 11.30 (svensk tid förstås, 11.30 australiensisk tid hade i allra högsta grad varit obekvämt, det skiljer åtta timmar eftersom de har vintertid och vi har sommartid). I Sverige visas matchen på Viasat Sport (HD) och Viaplay.

A-League All Stars – Manchester United

Turnering: Träningsmatch
Plats: Stadium Australia, Sydney, Australien
Tid: Lördagen den 20 juli 2013, 11.30
Domare: Ja, men han vann nog ingen omröstning
TV: Viasat Sport (HD), Viaplay

Källor: Manutd.com, Footballaustralia.com.au, Wikipedia