Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Yolo in Yoko


Allt resande ska inte underskattas som förklaring till att spelkvalitén skiftat så pass mycket som den gjort under de här tre matcherna.
Inte heller det faktum att det varit mycket B-uppställning: Rooney, Kagawa, Vidic med flera har inte gjort tre 90-minutare direkt. Men jag hade ändå förhoppningar om att det skulle se åtminstone likadant ut som mot australiensarna. Tji fick både jag och ni.
Det här var framförallt försvarsmässigt ingen höjdare och vi såg inte mycket av den höga och tidiga press som Moyes instiftade i föregående fajt.
Det här noterades också:

 • Patrice Evras indianare några sekunder in i matchen var helt häpnadsväckande märklig och usel.
 • Vi bjöds på en klassisk United-omställning vid 1-1-målet. Så ska det se ut!
 • Inzoomningarna av Kagawa var på gränsen till perversa. Inte till sättet, men till antalet.
 • Jesse Lingard gjorde mål igen, men jag har fortfarande inte imponerats av hans spel i övrigt. Fortfarande ett stort frågetecken för mig även om Moyes inte kan göra annat än att säga att han knackar på A-dörren. Slarvar alldeles för mycket i passningsspelat, bland annat.
 • Försvarsspelet ja, det var ingen fröjd. Först Evras idioti, sen Fabio som enkelt puttades undan, sen Evans markeringsmiss vid 2-2, sen massstrejken vid 2-3. Å andra sidan var det kanske så att ingen av de som startade i den fyrbackslinjen är med i startelvan i ligapremiären.
 • Bästa motståndet hittills.
 • Ashley Young såg faktiskt ut som att han minns hur man lirar boll. Det var uppiggande.
 • Många platsbyten mellan Lingard, Januzaj och Zaha. Det uppskattades.
 • Januzaj var inte lika framträdande som tidigare, men Wilfried var faktiskt ännu bättre än tidigare. En ytterspelare som spelar som en modern ytter ska spela. Fantastiskt. Täcker dessutom bollen föredömligt och tar jobbet hemåt.
 • Welbeck och frilägen är en lika het kombo som Robin van Persie och Piers Morgan.
 • 90 minuter på Anderson var annars dagens stora överraskning. Även för honom antar jag.

* Skadeläget ser ändå hyfsat ut även om Carrick saknades i dag och RvP med flera fick lite småsmällar. De enda som inte är igång i matchningen är ju Chicharito, Vida och Valencia (Roo och Nani räknar jag bort). Och om dessutom Darren Fletcher på allvar tror att han ska vara tillbaka redan kort efter säsongsstart så är det oerhört glädjande.
* Moyes påstår att Rooney ska vara med mot Gnaget om två veckor. Det tvivlar jag på. Inte att han sagt det, men att det blir så. Jag tror inte att United riskerar någon långtidsskada på Wayne om det nu stämmer att klubben är beredd att sälja grabben.

”I do expect Wayne to be in Stockholm. As far as I know he is coming on. He has started light jogging and the feedback from the physios is that he is progressing, so hopefully those dates will still be right when we get back.

* Intressant läsning hittar vi när i manutd.com:s EXKLUSIVA intervju med Steve Round.
”From the outside you don’t really understand the enormity of the club. It’s obviously such a massive football club in a playing sense, but it’s also a global business. That’s probably what struck me when I walked through the door, just how big the club is on a global basis. This tour has shown that. The attention to detail of everything is so impressive, whether it be team travel or training facilities or whatever – it’s exceptional. Everything is spot on and that’s how it should be for the biggest club in the world. From a football perspective you can never lose sight of the fact that you’ve got 11 players on a football pitch trying to win matches. We’ve got some exceptionally talented professionals here and the most inspiring thing for me is working with players who are at the very top end of their profession. That motivates and inspires you to be an even better coach because you have to help improve players who are already at the top of their game. And that’s what I’m trying to do.”
Kul uttalande i fett från Round dagen efter Woodwards utspel om klubbmärket:
”I didn’t like that change of badge. Joel [Glazer] didn’t like that change. We will look at that and have a think about that. We are a football club, not a business”.
* Moyes passar förstås på att gratta ett par kändisar i England innan han drar lite om matchen i dag:

* David Moyes har gjort en av sina första större intervjuer med dagstidningarna i England. Här är ”the full transcript”.
Och här har Sky Sports analyserat hans ord.
Båda texterna väl värda att läsas. Så klart.
Själv gillar jag mest detta:
Q: Will it be a defining moment when people stop asking you about Ferguson? Will it be a sign you’ve moved on?
DM: Yes, in a way. I don’t want to mention Sir Alex in every conversation I have but in the same breath I would hate to think in any way that I was disrespecting someone of his level. But I will always respect him and Manchester United will always do.
Q: But there has to be a time when United becomes associated with David Moyes though?
DM: Yes, it has to be a new era. Whatever we say, my job now is to make my history. I’m going to be follow someone who has made incredible history. I think about Matt Busby’s history and then Alex Ferguson’s history – they could do a film about it. I have to make sure now that my history and my time is something which the fans and people in the future talk about.