Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Football Club tillbaka på klubbmärket?

En nyhet från tidigare i veckan, som vi inte täckte då, är att Manchester United överväger att förändra klubbmärket genom att ta tillbaka orden ”Football Club”.

Det var Uniteds vice verkställande ordförande Ed Woodward som berättade att klubben överväger detta. United tog, under kontroversiella omständigheter, bort ”Football Club” från klubbmärket 1998. Woodward berättar att varken han eller Joel Glazer gillade förändringen:

”Jag gillade inte den förändringen. Joel gillade inte den förändringen. Vi kommer att ta en titt på det och överväga det. Vi är en fotbollsklubb, vi är inte ett företag. Sättet jag beskrev det för personalen var: ’Vi är en 135 år gammal klubb och det är vad ni måste komma ihåg. Vi är en fotbollsklubb. En klubb med ett stort C: Club.’

”Och bunden till det är en kommersiell operation som kommer att finansiera en hel del av spelarköpen framöver och vi måste stödja båda. Vi måste säkerställa att de existerar i symbios och inte kolliderar med varandra och det är var vi försöker balansera det.”

En återgång till det gamla klubbmärket där ”Football Club” inkluderas skulle välkomnas av de flesta.

Det finns ingen tidsram för när förändringen skulle kunna ske och det är förstås långt ifrån säkert att förändringen ens blir av. Men låt oss hoppas.

I övrigt berättade Woodward att Glazers är Manchester Uniteds ägare på lång sikt och att inga förändringar övervägs. Han sa också att hans prioritet nu är att bygga en nära relation med manager David Moyes.


Källa: Telegraph.co.uk