Matchrapport: Cerezo Osaka – Manchester United 2-2

United spelade 2-2 i Osaka mot Cerezo Osaka sedan Wilfried Zaha kvitterat på övertid. Shinji Kagawa gjorde Uniteds första mål, som då innebar 1-1, någon minut efter att han hade missat en straff.

I en träningsmatch där United missade ett stort antal chanser och samtidigt visade upp ett taffligt försvarsspel tog Cerezo ledningen två gånger. United kunde dock kvittera två gånger om och undvek därmed en tredje förlust under försäsongen.

David Moyes valde något överraskande att spela Ryan Giggs och Phil Jones som centrala mittfältare. Ashley Young spelade på högerkanten medan Shinji Kagawa utgick från vänsterkanten i en relativt fri roll bakom Danny Welbeck och Robin van Persie.
Michael Carrick och Jonny Evans var inte tillgängliga för spel.

Första halvlek

United borde ha tagit ledningen redan innan en minut var spelad, sedan Giggs friställt Van Persie men holländarens högerskott var inte tillräckligt bra för att överlista målvakten.

Van Persie fick en ny fin chans en stund senare då han spelades fram av Kagawa men målvakten skar av vinkeln bra och kunde rädda. Samarbetet mellan Kagawa och Van Persie såg bra ut och Jones borde ha gjort mål då han fick fritt nickläge efter samarbete mellan just Kagawa och Van Persie.

Istället skulle Cerezo komma in mer och mer i matchen. Anders Lindegaard tvingades rädda vid flera tillfällen. Han skulle dock överlistas i den 34:e minuten sedan Kenyu skjutit mellan benen på Chris Smalling. Målet får Smalling helt och hållet ta på sig då han mycket slarvigt gav bort bollen på kanten till straffområdet.

United hade flera chanser att kvittera i slutet på första halvlek. Welbeck sköt i stolpen efter ett fint agerande och på returen fick Van Persie ett fin läge. Van Persie valde dock att spela till Kagawa som avslutade uselt. Innan halvleken var över hade United hotat igen, genom både Giggs och Welbeck.

Andra halvlek

Den andra halvleken förstördes till viss del av ett stort antal byten – totalt fick 18 Unitedspelare chansen att visa upp sig. Trots detta blev det bara en minuts tilläggstid men så kan det vara på försäsongen.

United fick chansen att kvittera på straff i den 53:e minuten sedan Young kastat sig i straffområdet och lurat domaren. Väldigt trist agerande av Young som ju har den högst osympatiska vanan att filma i tid och otid. I United vinner man inga sympatier med ett sådant agerande men Ashley Young tycks inte ha varken respekt eller förståelse för vad United är.

Kagawa fick chansen att slå straffen mot sin gamla klubb men han gjorde det inte alls bra och målvakten kunde tämligen enkelt rädda. Kagawa skulle dock ta revansch ungefär en minut senare då han får bollen från Giggs på kanten av målområdet. Kagawa tar emot och vänder för att sedan avsluta med ett lågt skott som går mellan benen på både försvararen och målvakten, 1-1. Efter målet bröt Kagawa ut i försäsongens största leende. Han trivs onekligen med att vara i fokus i sitt hemland. Han fick dock lämna planen, till förmån för Wilfried Zaha, bara några minuter efter målet. Kagawa som avbröt sin semester i förtid för att kunna spela för United i Japan får nu ytterligare en veckas semester medan resten av truppen åker till Hong Kong.

Inbytte Zaha hade bara varit på planen några minuter då han fick en fin chans efter en soloräd. Men han avslutade svagt.

Istället skulle Minamino skjuta 2-1 i den 63:e minuten. Han fick fritt skottläge på kanten till straffområdet och borrade mycket vackert upp ett skott i krysset, självklart otagbart för Lindegaard.

En annan hemmaspelare försökte kopiera Minaminos agerande men avslutningen var inte riktigt lika vass och Lindegaard kunde svara med en utmärkt räddning.

Jesse Lingard kom in och fick en bra chans att göra sitt fjärde mål på turnén men avslutet gick utanför.

United skulle dock utnyttja den enda minuten av övertid efter ett fint samarbete mellan tre inhoppare. Det började med att Adnan Januzaj slog en delikat djupledsboll till Anderson som enkelt kunde servera Zaha med öppet mål.

Avslutande tankar

Vi bryr oss ju inte så värst mycket om resultatet i en träningsmatch men det är ändå glädjande att se laget göra mål på övertid.

På de fyra träningsmatcherna har United nu släppt in sju mål och Moyes har många detaljer att slipa på i försvarsarbetet. Nu är det förvisso alltjämt några veckor tills säsongen startar och det är ingen tvekan om att det mesta kommer att bli bättre.

Offensivt ser United vassare ut, även om avslutningarna lite för ofta håller lite för låg klass. Men med några fler matcher i benen kommer också tajmingen i de avgörande sekvenserna.

Närmast väntar nu en resa till Hong Kong. På måndag, med avspark 14.00, ställs United mot Kitchee i den avslutande matchen under turnén.

Cerezo Osaka – Manchester United 2-2

1-0 (34) Kenyu
1-1 (54) Shinji Kagawa (Giggs)
2-1 (63) Minamino
2-2 (90) Wilfried Zaha (Anderson)
United: Lindegaard – Rafael (Fabio 79), Smalling, Ferdinand, Buttner (Fabio 79) – Young (Lingard 79), Jones (Anderson 46), Giggs (Cleverley 79), Kagawa (Zaha 58) – Welbeck, Van Persie (Januzaj 69)
Avbytare: De Gea, Amos, M Keane


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS