Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Kitchee – United

Imorgon är det så dags för den sista träningsmatchen på turnén i Asien och Australien. United är i Hong Kong och möter Kitchee på Hong Kong Stadium med avspark 14.00.

Planen i Hong Kong har oroat då det har regnat kraftigt den senaste tiden. Inte har det heller hjälpt att arenan har fått besök av en massa osympatiska spelare från Manchester city, Sunderland och Tottenham. Undertecknad har inte sett matcherna men håller det för högst troligt att lagen enbart har ägnat sig åt att försöka förstöra planen inför Uniteds besök.

United skulle ha haft en öppen träning på arenan under söndagen men den blev inställd på grund av planens dåliga skick. Uppgifterna på söndagen säger dock att matchen definitivt kommer att bli av. Låt oss hoppas att vi slipper skador.

Manchester United

Manchester United

Målvakter: De Gea, Lindegaard, Amos
Försvarare: Rafael, Jones, Ferdinand, Evans, Evra, Buttner, Fabio, M Keane, Smalling
Mittfältare: Carrick, Anderson, Cleverley, Giggs, Zaha, Lingard, Januzaj, Young
Anfallare: Welbeck, Van Persie

Möjlig startelva

De Gea
Fabio, Smalling, Jones, Evra
Young, Anderson, Carrick, Zaha
Januzaj, Van Persie

United lämnade Shinji Kagawa i Japan. I övrigt har man samma spelare i Hong Kong som var med i Japan. David Moyes har sagt att Jonny Evans är otillgänglig. Moyes nämnde inte Michael Carrick så jag gissar att han är spelklar igen och kommer att starta.

Startelvan är dock ohyggligt svår att gissa. Frågan är i hur stor utsträckning Moyes kommer att bry sig om att planen ser ut som den gör. Eftersom Ben Amos inte fick stå sist gissar jag att han inte får spela nu heller, vilket borde betyda David de Gea i mål. Rio Ferdinand borde rimligtvis få vila oavsett. Michael Keane har bara fått 45 minuter under turnén och borde stå i kö för speltid. Jag tippar ändå att det blir Chris Smalling och Phil Jones i mittförsvaret.

Offensivt skulle det vara trevligt att få se Adnan Januzaj starta tillsammans med Robin van Persie. Ashley Young lär få speltid, liksom Wilfried Zaha.

Kitchee

Kitchee

Målvakter: Wang Zhenpeng, Guo Jianqiao (Kina)
Försvarare: Recio (Spanien), Cancela (Spanien), Rehman (Pakistan), Lo Kwan Yee, Cheung Kin Fung, Liu Quankun, Tsang Chi Hau, Tsang Kam To
Mittfältare: Gao Wen, Chu Siu Kei, Lam Ka Wai, Xu Deshuai, Huang Yang, Lam (Kanada), To Hon To
Anfallare: Akande (Nigeria), Belencoso (Spanien), Annan (Ghana), Chan Man Fai, Tarres (Spanien), So Chun Yin, Wong Tsz Chun

Kitchee vet vi förstås inte så mycket om. De slutade tvåa i ligan i Hong Kong förra säsongen, vilket väl i ärlighetens namn inte säger så mycket. Ligan börjar på nytt i slutet av augusti och Kitchee är alltså precis som United i försäsongsstadiet.

I laget finns en del utländska spelare men majoriteten kommer från Hong Kong. Detta är inte så konstigt då reglerna föreskriver maximalt sju utländska spelare per lag, varav endast fem får spela samtidigt (några av de utländska spelarna i truppen som listas till höger har dubbla pass).

Lagets mest kända spelare är förmodligen Zesh Rehman, som spelade för diverse engelska lag mellan 2003 och 2010. Sju spelare från Kitchee var med i Hong Kongs senaste landslagstrupp.

Övrigt

Hong Kong är en särskild administrativ region i Kina. Geografiskt utgör man en del av Kinas sydkust. Politiskt är det lite krångligare då Hong Kong under 99 år tillhörde Storbritannien. Då avtalet mellan Kina och Storbritannien gick ut 1997 övergick Hong Kong till Kina men med stort självstyre och en tillåtelse att vara kapitalistiska. Nu verkar det vara lite si och så med det, Kina har gjort klart att man bestämmer.

Hong Kong har ett eget landslag. Det landslaget är inte särskilt bra.

Hong Kong verkar ändå vara ett rätt trevligt land att bo i. Förra året hade man den längsta förväntade livslängden i världen och en undersökning fann att Hong Kongs invånare har högst medel-IQ i världen. Att Sverige placerade sig bäst av de nordiska länderna kommer givetvis inte som någon överraskning.

Eventuellt (dvs. alldeles säkert) borde Hong Kong skrivas Hongkong på korrekt svenska men det ser ju alldeles tokigt ut.

Matchen imorgon spelas på Hong Kong Stadium, en arena som rymmer 40 000 åskådare. När matchen börjar (20.00 lokal tid) kan man räkna med att det är strax under 30 grader varmt och 89 procent luftfuktighet. Risken för nederbörd är dock bara 10 procent.

Avsparken är 14.00 svensk tid. Matchen visas Viasat Fotboll (HD) och Viaplay.

Kitchee – Manchester United

Turnering: Träningsmatch
Plats: Hong Kong Stadium, Hong Kong
Tid: Måndagen den 29 juli 2013, 14.00
Domare:
TV: Viasat Fotboll (HD), Viaplay

Källor: Manutd.com, Wikipedia, Kitchee.com, Google.se, Statisticbrain.com