Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes: Jag förstår varför de är mästare

David Moyes första turné som Unitedmanager är nu slut. United besegrade Kitchee med 5-2 i den avslutande matchen och Moyes tyckte att United gjorde en bra insats på en dålig plan.

”Jag tycker att våra spelare spelade väldigt bra på en svår plan. Jag tycker att vi fick det att se ut som en bra plan. Jag tycket att vi spelade bra och det var en underhållande match för supportrarna att se på.

”Vi oroade oss inte alls mycket över planens status. Vi spelade bra. Vi går vidare nu. Vi försöker få spelarna i för inför starten på säsongen och det var en tuff genomgång i varma förhållanden. Jag är glad över det. Nu återvänder vi till Storbritannien och vi är redo att åka till Sverige om några dagar.”

Moyes har snart varit på jobbet i en månad och han är imponerad av sina spelare:

”Jag lämnar min första turné med stor erfarenhet i bagaget och med kunskap om vad den här klubben betyder världen över. Jag har också lärt känna spelarna och anpassat mig till min nya omgivning. Spelarna har arbetat med en fantastisk manager under lång tid och de har lärt känna mig.

”Det kommer att ta tid [med] jag har gillat att arbeta med dem. Jag kan se varför de är mästare, sättet de beter sig på och sättet de tar sig an uppgiften.

”Jag har känt dessa spelare eftersom jag har tittat på dem de senaste åren. Men att se några av de unga spelarna – Adnan, Lingard och Zaha – som jag inte visste så mycket om, jag tror att de kommer att åka härifrån och tänka att de har kommit hit och bidragit.

”I första halvlek var vi väldigt bra. Kitchee kom in i matchen lite mer i andra halvlek. Jag hoppas att deras spelare gillade det och att publiken gillade matchen.”

Moyes berättade också att David de Gea har problem med ett finger. De Gea är osäker inför matchen i Stockholm: ”David de Gea har [problem] med ett finger. Så vi valde bara att inte riskera honom under de senaste matcherna.”


Källor: Guardian.co.uk, Manutd.com