Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Nani tvåmålsskytt när reservlaget vann

Uniteds reservlag besegrade på måndagskvällen Crewe med 2-0 i en träningsmatch. Reserverna var förstärkta av a-lagsspelarna Nemanja Vidic, Nani och Antonio Valencia och det var Nani som sköt båda Uniteds mål.

Nemanja Vidic och Nani missade turnén p.g.a. skador men är nu spelklara. Nani ryktas förvisso vara på väg bort från United men Vidic förutsätter vi kommer att ta plats i startelvan när United inleder ligaspelet med en bortamatch mot Swansea den 17 augusti. Både Vidic och Nani spelade drygt en timme mot Crewe.

Antonio Valencia fick förlängd semester och var därför inte med på turnén. Han spelade hela matchen mot Crewe. Innan matchen hade Valencia fått motta det oerhört tråkiga beskedet att Christian Benitez avled på måndagen. Benitez, som blev 27 år gammal, var lagkamrat med Valencia i Ecuadors landslag. Benitez och Valencia inledde också sina proffskarriärer i El Nacional.

United kom till spel med ett starkt reservlag och skulle ta ledningen efter elva minuter, då Nani skruvade in en frispark utan att målvakten hann reagera. Matchen såg en del chanser åt båda håll och Vidic stod för några brytningar. Uniteds målvakt Sam Johnstone gjorde ett par fina räddningar och hade även ribban till hjälp.

Även matchens andra mål skulle dock göras av Nani. Han drev in i straffområdet och borde ha fått straff då han blev knuffad och fasthållen av en försvarare. Spelet fortgick dock och Nani var stark som höll bort försvararen och halvliggandes kunde han placera in bollen i mål.

Tom Lawrence, Bebe och Federico Macheda hade chanser att öka på Uniteds ledning men det skulle sluta 2-0.

Uniteds reserver har ytterligare två matcher den här veckan. Redan tisdag kväll möter man Skelmersdale United och på torsdag väntar en match mot Trafford, i en hastigt arrangerad träningsmatch. Mot Skelmersdale blir det ett ungt Unitedlag som kommer till spel. Även mot Trafford torde det i första hand vara de yngre spelarna som är aktuella men vi ska inte helt utesluta att Nani, Vidic och Valencia får speltid även då.

Crewe Alexandra – Manchester United XI 0-2

Uniteds mål: Nani (11, 58)
United: Johnstone – Wootton, Thorpe (Grimshaw 70), Vidic (Pearson 62), Vermijl – Valencia, Lawrence (Rothwell 76), Cole, Petrucci, Nani (Bebe 65) – Macheda
Avbytare: Gollini, Barmby, Wilson


Källa: Manutd.com