Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Irwin at it again

Denis Irwin köttar vidare i sin kolumn i irländska Sunday World. I dag skriver Mr. Reliable än en gång om Frasse Fàbregas – som han för flera månader sedan avslöjade var Uniteds transfermål nummer ett:
“United want to get Cesc Fabregas before the transfer window closes and preferably before the season starts on Saturday week.
Detta samma dag som nya uppgifter i Spanien gör gällande att Frasse sagt att han inte vill lämna och att klubben ska ha bett United fara åt helvete. Typ.
Då kontrade Andy Mitten med följande tweet under kvällen:

Känslan är att det här kan hålla på i fyra veckor till.
Irwin tuffare sedan oförtrutet vidare med Rooney-info:
”Also, they want to keep rather than sell Wayne Rooney. I’d say those two deals are the most important bits of business in the in-tray of the bosses at United. If those two players are at the club next season, then it would be a fine summer.”
Och som grädde på moset drar han in CR9:
“So Manchester United have been linked for a second time this summer with a return to Old Trafford for Cristiano Ronaldo. Of course it could happen, but I believe the speculation may be sparked by the ever-clearer indications that Gareth Bale is on the way from Spurs to Real Madrid.
“Can Real Madrid, rich and all as they are, afford to buy and then pay that brilliant pair of players? If the answer is yes, then Madrid see them as their answer to the [Lionel] Messi and Neymar duo at Barcelona. If the answer is no, then Ronaldo will be allowed leave, and Manchester United is an obvious destination.”
Det går numera inte att INTE lita på Denis. Han visar sig vara lika pålitlig utanför planen som han var på den. Men det är, det måste fastslås igen, ytterst märkligt att en officiell klubbambassadör går ut med den här infon. Använder sig Moyes av Irwin eller avlossar han sin sixgun helt på eget initiativ? Vi lär få svaret i biografin.
* Transferfönstret har inte givit Moyes den kanonstart han säkert längtade efter för att ge honom lite andrum.
Han har nu fram till 2 september – då tre ligamatcher redan avklarats – på sig att hämta in förstärkningar.
Förslagsvis en vänsterback, en innermittfältare och Marco Reus.
Fixar han det samtidigt som han löser Rooney-situationen på bästa sätt – vilket för klubbens bästa vore en försäljning utomlands för runt £30 miljoner – så har han återfått balansen. Blir det inga stjärnvärvningar samtidigt som Rooney går till Chelsea så får han det hetare om öronen än han skulle ha haft om han spelat under Ferguson.
Den gamle kan i och för sig ge Moyes en hairdryer så det heter duga ända från hedersläktaren.
* Som ni säkert vet vid det här laget spelade United en match ”behind closed doors” i går. Betis stod för motståndet och det var första gången sedan i början av maj som Wayne Rooney lirade match.
Han gjorde mål också.
Nu ska han antingen stanna eller lämna in en skriftlig transfer request. Beroende på om vi läser Daily Star eller Mirror.
Mäkta spänd på att se om han stannar i mixade zonen på tisdag kväll.
Apropå det har jag inte sett någon info om när United åker till Sverige och om det blir någon presskonferens i morgon. Rimligen borde det vara så.
* Tony Valencia har det tungt just nu även om vi bortser från det sportsliga faktum att Wille Zaha varit så framträdande. Utanför planen dog som bekant hans lagkamrat och vän Chucho Benitez häromdagen. Valencia har fått ledigt av United för att åka hem till Ecuador och i går fanns han på plats när Benitez begravdes.
Usch.
* Vill ni se en dokumentär om FC United? Klart ni vill.

* Och en kortare intervju med Rio sitter som ett smäck en dag som denna.

Han har ju släppt en bilderbok, grabben.
Bakgrundsmusiken? Är den live eller tillagd?
* En önskeelva till Wigan nästa söndag:

DDG

Rafael – Rio – Vidic – Evra

Carrick – Cleverley

Zaha – Kagawa – Januzaj

RvP

* Och så har vår gamle favoritbulgar varit i farten på Facebook igen.

Fin han är.