Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nytt bud på Rooney nobbat

Engelsk media rapporterar på måndagen att Manchester United har nobbat ytterligare ett bud på Wayne Rooney från Chelsea. Det nya budet ska ha varit i regionen 25 till 30 miljoner pund. Plus: Fabregas, Ronaldo, Modric och Schweinsteiger.

Manchester United fortsätter alltså att strikt hålla åsikten att Wayne Rooney inte är till salu. För att en försäljning av Rooney över huvud taget ska vara aktuell sägs det nu krävas att Rooney lämnar in en officiell transferbegäran, men inte ens då ska det vara givet att United går med på att sälja Rooney. I alla omständigheter är United högst ovilliga att sälja till en klubb från Premier League och intresse från utlandet tycks vara begränsat.

Chelsea förväntas inte ge upp sin jakt på Rooney efter detta nobbade bud.

Statusen från Rooneys läger tycks vara att anfallaren vill lämna United och att en transferbegäran kan bli aktuell. Uppgifter säger dock att Rooney och David Moyes inte ska ha blivit ovänner över soppan.

Oavsett utgång är det svårt att se en positiv framtid för Rooney i United.

Fabregas, Modric, Schweinsteiger

Tittar vi på spelare som är på väg till United tycks Cesc Fabregas alltjämt vara Uniteds huvudspår. Här har vi sett motstridiga uppgifter de senaste dagarna där Barcelona ena sekunden helt tycks avskriva en affären för att i nästa säga att det nu är upp till Fabregas.

Bollen verkar ligga hos Fabregas och man tycker att det vore orimligt av United att fortsätta jakten om man inte har fått indikationer på att det finns en chans att värva Fabregas.

Om det inte skulle bli något med Fabregas har ett vilt rykte utpekat Bayern Münchens Bastian Schweinsteiger som Uniteds reservalternativ. Schweinsteiger ska enligt ryktena inte vara tillräckligt högt värderad av tränaren Pep Guardiola, vilket skulle kunna möjliggöra en affär. I mina ögon borde dock Schweinsteiger vara huvudspåret om det faktiskt – vilket jag inte tror – finns en möjlighet att värva den tyska mittfältaren.

Real Madrids Luka Modric tycks däremot inte vara aktuell för en återkomst till England efter att tidigare ha pekats ut som ett alternativ om det inte skulle bli något med Fabregas.

Ronaldo

Sommarens vildaste rykte handlar ändå alltjämt om att Cristiano Ronaldo ska återvända till Old Trafford. Det är framför allt skvallerblaskan, ibland maskerad som en tabloid, Daily Star som kör på det spåret så vi håller det som högst orimligt. Framför allt som blaskan ena dagen rapporterar att Ronaldo ska vara på väg till Manchester city för att nästa dag rapportera att han är mycket nära United och tredje dagen rapportera att United ska värva Leighton Baines, Cesc Fabregas och Marouane Fellaini. Gissar man bara tillräckligt många gånger lyckas man ju pricka rätt någon gång.

Det som eventuellt skulle kunna möjliggöra en återkomst för Ronaldo till United är om Real Madrid skulle värva Gareth Bale från Tottenham. Vi håller ändå ryktena som högst osannolika.


Källor: Manchestereveningnews.co.uk, Skysports.com, Telegraph.co.uk, Guardian.co.uk