Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Två skador senare


Wayne Rooney spelar inte mot AIK i morgon.
Chansen/risken att han spelar mer i United överhuvudtaget minskade radikalt i och med det beskedet. Om hans tid i United finns inte i dagsläget något mer att tillägga från min sida mer än det jag redan skrivit (bland annat här). Men om själva situationen kan vi göra följande noteringar:

  1. Han gjorde illa sig på en träning i Bangkok och åkte hem. Ingen fattade någonting, men det fanns ingen anledning att betvivla uppgifterna att han var skadad. Det vore ju skapligt genomtänkt elakt att släpa honom fram och tillbaka för att jävlas.
  2. Han gjorde illa sig i en träningsmatch som ingen fick se i lördags.

Om man inte var konspirationsteoretiker innan så är man det garanterat nu. Jag kan köpa den första skadan, men den andra är mer svårsmält.
”Wayne hurt his shoulder in a fall during a match on Saturday. It’s not too serious and I don’t expect it to keep him out for too long. I’m disappointed he’s missing the game because we were keen to get him back involved and ready to play.
”Ett fall”? Intressant också att Moyes utelämnar infon om när Rooney är tillbaka. Jag tror inte att han spelar mot Sevilla på fredag heller, Rio och han har ju inte direkt dragit jämnt genom åren.
Att skadan kommer samma vecka som han för första gången skulle spela riktiga träningsmatcher och det dessutom ryktas om en skriftlig transferbegäran … det är ju egentligen för genomskinligt för att kunna vara sant.
Men om det stämmer att han, enligt rykten, vägrade åka med till Stockholm är det 100 procent klart att han lämnar. Oavsett vad United säger. Frågan är om det blir först på kvällen den 2 september eller inte. Och om verkligen någon annan klubb än Chelsea är intresserad.
För det är klart att han är lika mycket till salu som Frasse F. Maktkamperna mellan storklubbarna fortsätter och fortsätter.
* United skickade för övrigt en kraftigt decimerad trupp till Stockholm i dag:
Målvakter: Lindegaard, Amos.
Backar: Rafael, Evans, Evra, Smalling, Vidic.
Duncan Edwards: Jones.
Mittfältare: Anderson, Bebe, Carrick, Giggs, Nani, Zaha.
Anfallare: Henriquez, Kagawa, van Persie, Welbeck
Följande saknas alltså, bland annat: DDG, Cleverley, Valencia, Chicharito, Rooney, Rio, Januzaj, Lingard, Fabio, Macheda …
Moyes har förstås både Rios testimonial och söndagens Wigan i skallen när han tar ut en sån trupp och lämnar så många hemma.
Ser följande startelva i min spåkula:

Lindegaard

Rafael – Vidic – Evans – Evra

Anderson – Carrick

Zaha – Kagawa – Nani

RvP

Den frontlinjen ser ändå intressant ut, trots de som blev kvar där hemma.

Och äntligen får vi se Bebe spela i Manchester United igen. Det har gått alldeles för lång tid sedan sist.

* Att biljettpriset till AIK-matchen plötsligt halverades var ingen överraskning. Sjuka biljettpriser från början och AIK är liksom inte Barcelona. Dessutom har ju Daniel Tjernström redan lagt av.