Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

And so it begins


Wigan.
Ett Championshiplag på andra sidan planen när första tävlingsmatchen står för dörren. På det sättet kunde inte David Moyes få en bättre start. Samtidigt har ju United och Moyes allting att förlora. För just nu är hans popularitet inte på topp: Noll transfers, Rooney-situationen och en försäsong som både resultat- och spelmässigt sett allt annat än övertygande ut.
Vinst i morgon är ett måste för att inte media ska stämpla LOSER i alla Moyespannor som finns.
Och det är klart att United spöar Wigan, det skulle de göra även med Reine Almqvist vid rodret. Men vilka gör vi det med?
Vidic, Rafael, Evra och RvP spelade inte alls i går och är givna i startelvan.
Carrick och DDG är lika givna de.
Det innebär fem platser som återstår, vilket ger oss följande elva:

DDG

Rafael – Vidic – ? – Evra

Carrick – ?

? – ? – ?

RvP

Av speltiden att döma (se nedan) är Anderson en favorit hos Moyes. Han har spelat mest av alla under försäsongen och avverkar 90-minutersmatcher med samma mellanrum som han besökte McDonalds förut. Antingen tyder det på ett stort förtroende hos Moyes eller så visar det att alternativen är få. Varken Scholes eller Fletcher finns med och inte heller någon Powell har varit synlig på försäsongen.

Att han ska spela 90 minuter i morgon igen känns som en utopi, men det är inte osannolikt att han får chansen bredvid Carrick. Cleverley har knappast staked a claim på försäsongen utan ser fortfarande ut att stå kvar och stampa på samma nivå som tidigare. Men tittar vi bara rent krasst så lirade Tompa bara 45 mot Sevilla av en anledning.

Behovet av en central kompis till Carrick har dock aldrig varit större.

Mittback bredvid Vida? Där är det helt omöjligt att gissa med tanke på att Rio spelade så pass mycket i går. Jag sätter en slant på Evans vars skada mot AIK inte var så allvarlig.

Frontlinjen bakom RvP borde i dagsläget vara Zaha – Kagawa – Januzaj och jag hoppas att Moyes satsar så i morgon. Men med tanke på att belgaren körde hela matchen i går lär det knappast bli så utan Welbeck ligger nog mer rätt. Nani och Young är/har varit småskadade och riskeras knappast.

Frågan är då om skotten väljer Welbeck på kanten och kör japanen i mitten. Kan vi hoppas att han kör Kagawa bakom RvP hela säsongen? Går det?

Japp.

Således:

DDG

Rafael – Vida – Evans – Evra

Carrick – Cleverley

Zaha – Kagawa – Welbeck

RvP

* Frasse Fàbregas kommer inte.
Han vill inte komma, Barca vill inte sälja.
En oerhört märklig historia från början till slut (?) och det går inte att vara annat än förbryllad över hur hela den här affären skötts av United och Moyes. Klubben framstår inte som världens proffsigaste och mest attraktiva när inte ens en bänkspelare från Barca vill ansluta.
Firma Woodward/Moyes har inlett skakigt, minst sagt.
* Wayne Rooney fortsätter till skillnad från katalanen att hålla käften.
Detta fram tills i går då han tackade Roy Hodgson för hans support. Och samtidigt har han skaffat Nicky Butt som tränare i stället.
Hur länge kan han vara tyst om sin situation? Eller har han någonting att vinna på att snacka om den?
Bästa läsningen på länge om situationen hittar vi i Independent:
He has created Wayne’s World, no one else. If he is at all wise he will start work on a new one, a real one, while there is a little time left.
* Jag såg bara sista tio av Rios testimonial i går (firade femårig bröllopsdag och det gick av någon anledning före).
Det verkar i alla fall ha varit intressant att lyssna på Owen Hargreaves som expertkommentator och av det jag läst så var det Janne Januzaj som än en gång lyste klarast. Lånas han ut borde det rimligen var grund för avsked för väldigt många personer i Unitedtoppen.
43 000 på plats på Old Trafford. Ungefär som jag spekulerade innan, jag trodde på runt 50 000. Får väl anses som godkänt för en spelare som inte tagits till allas hjärtan.

* Speltid på turnén plus AIK och Sevilla:
Målvakter:
Lindegaard: 225 minuter.
Amos: 225.
DDG: 180.
Backar:
Fabio: 355.
Rafael: 333.
Smalling: 330.
Jones: 325.
Evra: 324.
Rio: 307.
Büttner: 248.
Evans: 218.
Keane: 135.
Vidic: 90.
Mittfältare:
Anderson: 462.
Zaha: 421.
Cleverley: 389.
Carrick 348.
Januzaj: 327.
Jones: 325.
Giggs: 319.
Lingard: 263.
Young: 169.
Kagawa: 151.
Henriquez 104.
Valencia: 65.

Nani: 31.

Bebe: 12.
Anfallare:
Welbeck: 353
RvP: 241.