Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Let me out! That’s a negative, Wayne

Det är i dag 94 dagar sedan Alexander Ferguson gav den här intervjun.

3 månader, lite drygt, har alltså gått. Fergie sa redan då ”we’re not gonna let him go” och David Moyes har upprepat samma mantra hela sommaren.
Wayne Rooney har inte sagt ett ljud, ett pip om det hela utan det enda som kommit från hans sida är:
1) han förnekar att han bytte ut Manchester United mot Nike-athlete i sin twitterprofil.
2) han blev ”angry and confused” när Moyes uttalade sig om hans roll i laget.
That’s it, förutom lite trams och flams i samband med några tröj-launcher.
Nu pekar dock ALLT på att Rooney blir kvar i klubben – vilket också gårdagskvällens besked om att United VÄGRAR sälja till Chelsea oavsett hur mycket pengar de hostar upp talar för. Det är ett statement som heter duga från Uniteds sida. Att det är sant tvivlar jag inte alls på med tanke på hur nära ledningen Taylor måste ha varit för att få de beskeden (kanske direkt från Ed?) som han noterar.
Kanske blir han vår ”stora signing” det här fönstret?
Vid närmare eftertanke – hur mycket skulle det betyda om det inte kom något stort namn utifrån? Det här är samma lag som vann titeln i överlägsen stil i våras, kryddat med Wilfried Zaha, Januzaj och förhoppningsvis wingers som minns hur man sparka boll igen.
Dessutom stannar alltså Rooney och eftersom han ju gillar att spela fotboll så mycket som han gör har han inget annat val än att göra det i Manchester United. Borrar han ner huvudet och kör? Jag tror det. Han kommer att ha svårt att sura och inte ge allt i varje match när han väl är ute på planen, det sitter inte i hans ryggmärg. Ett alternativ vore förstås att försöka sabba för United genom att bli utvisad hela tiden och göra en massa självmål, men det skulle antagligen avskräcka andra lag från att vilja ha honom.
Men om han nu tvingas stanna mot sin vilja den här säsongen, vad är det då som hindrar att det blir samma visa nästa sommar? Ingenting. Men som Taylor skriver:
Over time, United hope Rooney will start enjoying being a United player again and recognise this is a team where he can still achieve his ambitions.
Det är ju tragiskt att United ska behöva hoppas det och en gång till behöva övertala honom om att han är på rätt plats. Ingen ska behöva övertalas till det, vilket dessutom Moyes poängterade på presskonferensen efter AIK.
Jag har fortfarande en känsla av att Rooney har passerat Zenit och gör han inte en kanonsäsong i United kan jag inte se några andra än några arabländer vara intresserade av att slanta upp för honom 2014.
Återstår att se hur reaktionerna blir när han spelar på OT igen. Inte ens de mest förlåtande lär sjunga hans namn direktamente, men tiden läker de såren också. Själv är jag lika likgiltig inför Roo som jag varit de tre senaste åren. Han är sin egen figur, han har inget som helst hjärta i klubben (inte det som vi supportrar menar med hjärta) och är lika lojal mot Manchester United som vi är mot dagligvaror där vi kan byta varumärke varje gång vi handlar om det krävs för att få bästa priset.
Förhoppningsvis får vi höra Rooney snacka i kväll efter Skottlandsmatchen.
* Tipsmästare? Du?
Well, nu har du i alla fall chansen. Ta den här.
* Apropå spelare in och ut så måste United förstås ta hänsyn till truppreglerna, som du kan läsa om här. I nuläget finns det ingen plats för incoming.
Men rensningen lär påbörjas snart och Macheda är rimligen först ut.
* Swansea på lördag innebär inte bara seriepremiär, det blir också premiär för Skys Saturday Night Football som ni kan läsa mer om här.
Gör det, så drar jag iväg på en liten resa så länge.
Ciao.