Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Silly Season: Fabregas fortfarande aktuell?

Tidningarna rapporterar att Cesc Fabregas fortfarande är på Manchester Uniteds radar. Dessutom: Fellaini, Rooney och andra alternativ.

Cesc Fabregas kändes som ett avslutat kapitel för United efter att spelaren själv sagt att han är ”väldigt nöjd i Barcelona” och United svarade med ett meddelande där man sa att man ”fullständigt respekterar allt som Cesc har sagt”. Enligt tidningarna ska dock United inte fullständigt ha avskrivit det spåret.

Det hela hänger på hur mycket speltid Fabregas får i inledningen av säsongen. Barcelona har fem matcher på schemat innan transferfönstret och skulle Fabregas få begränsat med speltid skulle det uppmuntra United. Spekulationen är att Fabregas, som har utpekats som en nyckelspelare av Barcelonas manager Tata Martino, skulle kunna lockas av en flytt till United om han inte får ordentligt med speltid i Barcelona. En teori som styrks av att Fabregas möjligheter att ta plats i det spanska laget till VM 2014 förstås ökar markant om han spelar regelbundet.

Ett sista bud på Fabregas skulle i så fall dröja till slutskedet av transferfönstret. Vi får väl se.

Rooney inte till salu idag heller

David Moyes har i dagarna pratat med både ITV och Sky Sports News och Uniteds manager fortsätter på den inslagna vägen: Wayne Rooney är inte till salu. I det här skedet är det svårt att tro något annat än att Rooney kommer att spela för United den här säsongen. Prestigeförlusten för Moyes och United om man skulle tvingas sälja Rooney, efter att en hel sommar ha förkunnat att anfallaren inte är till salu, skulle vara stor.

”[Det finns] ingen mer utveckling. Vi vill inte ha någon mer, eftersom vi har sagt till alla att han inte är till salu.

”Jag tycker att jag behöver se hur han är när vi kommer tillbaka. När jag kommer tillbaka kommer jag att försöka bedöma honom. Jag kollade på matchen igår kväll och jag tyckte att han under de 65 minuter han spelade gjorde det bra, sprang omkring och skaffade sig lite matchform, men det var hans första riktiga chans i en tävlingsinriktad match.”

Moyes berättar också att han alltjämt tror på nyförvärv innan transferfönstret stänger:

”Jag är säker på att vi kommer att få in spelare. Vi är involverade i flera spelare vi tittar på och det kommer att fortsätta. Kommer vi att få dem innan deadline? Jag hoppas det. Vi jobbar väldigt hårt för att göra så.”

Fellaini nu utan utköpsklausul

Marouane Fellaini rapporteras alltjämt vara aktuell för United. Här dock en affär försvårats sedan Fellainis utköpsklausul rann ut den 31 juli. Det är Evertons manager Roberto Martinez som har berättat det:

”Marouane hade en utköpsklausul där det var väldigt enkelt. Om någon mötte värderingen hade klubben inget att säga till om. Det tog slut den 31 juli så ni kan föreställa er att under den perioden var alla ganska förväntansfulla om vad som skulle hända. När det datumet passerade kan du bara fokusera på att arbeta för nästa säsong.

”Jag är inte alls oroad [över att spelare ska lämna] för tillfället. Fönstret är öppet och tills det stänger kommer du att få spekulationer. Du kommer att få en massa snack, inte bara i Everton. Det är normen.”

Andra alternativ

Vilka andra alternativ finns då för United? Leighton Baines verkar vara ett avskrivet kapitel. United ska ha försökt värva både Gareth Bale och Cristiano Ronaldo utan att nå några framgångar i förhandlingarna. Det är dock spår man kan tänkas återuppta. Real Madrids Luka Modric och Mesut Ozil nämns som alternativ om man skulle misslyckas med andra spår.

Spekulationerna lär fortsätta tills transferfönstret stänger den 2 september.


Källor: Bbc.co.uk, Telegraph.co.uk, Independent.co.uk, Manchestereveningnews.co.uk, ITV, Sky Sports News