Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sikh when you’re winning


Pust.
Vi överlevde den här sommaren också utan Manchester United och tävlingsfotboll. Vi gjorde det dessutom med vetskapen om att hamnarbetargrabben från Govan lämnat oss därhän. Människan är dock alldeles lysande på att anpassa sig, vilket är en fördel eftersom många av oss lever i ett annat liv under nio månader från höst till vår.
Så i morgon börjar det riktiga livet, vi lämnar Matrix-världen och kastar oss in i en okänd twilight zone tillsammans med en annan argsint skotte och hoppas på det bästa.
Swansea är det perfekta motståndet. Inte en match United till varje pris, på förhand, ska vinna. Det hade det inte ens varit på Fergies tid. Samtidigt en motståndare som United bör besegra om allt klaffar. Och det är ju där skon klämmer – kan Moyes få det att klaffa redan från start?
Helt omöjligt att ens spekulera i förstås eftersom han spelat sju olika mittbackspar i sommar, haft en tystlåten och skadad superstjärna att prata om varje presskonferens och dessutom bara varit 6 veckor på jobbet.
Det är först efter 10-15 tävlingsmatcher som vi på allvar kan börja skönja vad han vill lägga för profil på spelet (än så länge verkar det inte vara någon jätteförändring). Och då är frågan hur långt för city och eller Chelsea är? Förhoppningsvis inte före alls, men det är nog svårt att bortse från att det kan vara så med tanke på att Manchester United nyligen tappat sin mest inflytelserika person i klubbens historia.
Om 25 timmar börjar i alla fall resan.
Det ska bli så innerligt spännande.
* Ingen presskonferens i dag – men den blev inte inställd.
Enligt Martin Lipton på Mirror skickade United ut information i måndags om att vi fick nöja oss med uttalandena som gjordes i samband med Premier League-”launchen” i går. Där alltså Moyes fick chansen att såga Uniteds svåra inledning. Ett uttalande som vi kan tolka på två sätt i jämförelse med exempelvis Sir Alex.
1) Moyes tar efter sin företrädare och skapar en vi-mot-dom-mentalitet mot allt och alla.
2) Moyes ger kritikerna chansen att kritisera honom. ”Fergie hade aldrig gjort så, han hade knutit näven i fickan och sagt att United är beredda oavsett vilka som står på andra sidan och när och so on …”
Jag väljer alternativ nummer 1.  Jag gillar Moyes.
* Tröjnumren släppta i dag. Inga skrällar mer än att #7 och #9 fortfarande är lediga.
Synd och skam om det fortfarande är så om två veckor. En säsong är illa nog utan nian på någon.
* Den stora frågan är om Fergie redan överlämnat tombolahjulet till Moyes eller om han låter sin efterträdare få fritt spelrum att ta med sitt eget. Eller helt enkelt skippa det. Moyes är ju inte lika van vid en så stor och bred trupp och har inte för vana att byta lika friskt som Alex.
I United tvingas han till mer rotation, till stor del på grund av att medicinska teamet på Carrington har ett eget tombolahjul där de väljer vilka mittbackar som ska gå sönder, men frågan är i hur stor utsträckning? Det lär vi bli varse, men till Swansea hinner inte rotera så mycket utan lär kunna köra sin allra starkaste elva.
Och den kan mycket väl se ut så här:

DDG

Smalling – Rio – Vidic – Evra

Carrick

Zaha – Cleverley – Welbeck

Kagawa – RvP

Varför?
Målvakt: Ingen konkurrens.
Backlinje: Smalling eller Jones? En smaksak, men jag vill så ofta som det går se Jones åtminstone hålla till i centrum av planen. Smalling har ju bara två positioner att alternera mellan medan Jones haft tre. Rio vilade senaste, Vidic pallar två matcher på sex dagar och Evra, well, konkurrensen har inte ökat direkt även om Fabio återvänt.
Mittfält: Som vanligt det allra svåraste när det kommer till MUFC-elvan. Här kan det bli så att Moyes inte ser någon annan utväg än att ta till hjulet. Men sett till försäsongen så är det Zaha och Cleverley som bör ligga först i kön efter Carrick. Welbeck har inte spelat så mycket kant och frågan är om han i stället vill ha in Giggs där igen.  Nani och Young är några steg bakom med tanke på skador och Januzaj får nog nöja sig med inhopp till en början.
Valencia? Ja, kanske Moyes går på rutin i stället för på kunnande och låter Zaha nöta bänk. Men jag hoppas verkligen inte det.
Anfall: RvP och Kagawa. Måste bli så även om Kagawa har få minuter i benen. Lika bra att sätta in det bästa man har från början. Welbeck är ju den ende som kan störa den duon i och med att Hernandez och Rooney har exakt 0 minuter med A-laget på försäsongen.
* Så här slutar det  
1) Chelsea
2) United
3) city
4) Arsenal
5) Tottenham
6) Liverpool
7) Everton
8) Swansea
9) West Bromwich
10) Fulham
11) Southampton
12) Cardiff
13) West Ham
14) Newcastle
15) Norwich
16) Sunderland
17) Aston Villa
––––––––––––––––––
18) Stoke
19) Crystal Palace
20) Hull
Så kan det se ut. Ni kära gamla läsare vet att jag aldrig tippar United som etta oavsett vad jag tror. Jinx och allt som medföljer.
* Om ni vill läsa mer så gästbloggade jag åt Expekt, finns här.
* Jag skrev tidigare i veckan vad jag krävde av spelarna kommande säsong. Det inlägget hittar du här.
I morgon förmiddag tänker jag skriva vad jag kräver av Moyes.
 
Expekt ger dig 1000 kr i ett riskfritt spel!