Muss.se » Nyhetsarkiv » Supporterklubben

Muss.se söker en ny skribent

Vill du vara en del av redaktionen för Muss.se och därmed skriva för Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Sverige? Då har du chansen nu! Inför säsongen behöver vi utöka redaktionen med en skribent.

Det rör sig om ideellt arbete men med ojämna mellanrum brukar vi kunna bjuda redaktionsmedlemmarna på lite smått och gott. Förra säsongen bjöd vi t.ex. redaktionen på ett resepaket (matchbiljett och boende).

Men framför allt får man vara med och driva en webbsida, vilket både är roligt, utvecklande och en utmärkt erfarenhet.

Vem söker vi?

Vi söker dig som vill skriva matchrapporter* och nyheter. Det rör sig om ungefär tio matchrapporter* på en säsong, lite beroende på hur det går för United och hur ofta man tvingas lämna återbud och hur ofta man kan täcka upp då andra lämnar återbud. För nyheter vill vi att man ska vara tillgänglig några dagar i månaden, men den biten går att utöka.

* Matchrapporter inkluderar införrapporter och spelarbetyg om man tillhör den skara människor som inte gillar spelarbetyg så behöver man förstås inte skriva det.

I tillägg till det finns det stora möjligheter att skriva krönikor och reportage av olika slag. Men detta är alltså i tillägg till matchrapporter och nyheter. Om du bara vill skriva krönikor är det tyvärr inte dig vi söker just nu.

Du som söker är förstås Unitedsupporter, medlem i supporterklubben och följer nyheterna runt United. Du är minst 18 år gammal och bör ha en viss datorvana. Vidare gäller att du lever ett liv som gör att du har möjlighet att lägga ner den tid som är nödvändig. Du kan skriva texter på svenska utan några större fel och du har god förståelse för engelska (nyhetsrapporteringen består ju till stor del av att översätta engelska texter).

Det är en fördel om du har skribentvana sedan tidigare. Det är också en fördel om du har varit i Manchester några gånger, då det brukar ge kunskaper om United som annars är svåra att få. Vidare är det fördelaktigt om du är aktiv på Twitter eller Muss forum. Om du har arbetat i WordPress är det en fördel.

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan senast den 25 augusti och vi räknar med att positionen ska vara tillsatt runt månadsskiftet augusti-september. I din ansökan vill vi att du berättar lite om dig själv (var kommer du ifrån, hur gammal är du, vad sysslar du med osv.) och ditt förhållande till Manchester United (hur blev du supporter, hur ser du matcherna osv.). Om du har skribentvana sedan tidigare så ser vi gärna att du hänvisar till det, annars får du gärna bifoga ett arbetsprov.

Ansökan skickas per mail till micke@muss.se. Skriv ”Skribent Muss.se” som rubrik på mailet.

Om du har några frågor välkomnar vi dem senast den 23 augusti till samma mail. Då vi eventuellt inte kommer att läsa ansökningarna förrän ansökningsperioden har gått ut så bör du vara tydlig med att du har frågor du vill få svar på.

Tack för visat intresse!