Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Även U21 inledde med förlust

Det var inte bara Uniteds U18 som förlorade sin premiär utan U21 gick samma öde till mötes när man tog emot Liverpool på hemmaplan. I en match med många mål förlorade United till slut med 4-2.

United inledde klart bäst och hade allt inledningsvis, man tog också ledningen efter sju minuter när Januzaj spelar fram till Vermijl som slår ett inspel till Cole som gör mål via en Liverpoolskalle.

Ledningen varade inte länge, direkt på avspark får Liverpool ett friläge men Amos räddar till hörna. Kort därefter kommer kvitteringen också från Jordan Ibe. United tappade nu allt spel och Liverpool gör både 1-2 och 1-3 efter försvarsmisstag från Uniteds sida innan United kan reducera till 2-3 strax innan halvtid genom Jesse Lingard.

Andra halvlek blir väldigt avvaktande och chanserna är få åt båda håll. Januzaj försöker men få medspelare är med på noterna. Till slut avgör Liverpool matchen efter en för kort hemåtpassning som bryts och Borini kan enkelt runda Amos och lägga in den i det tomma målet.

Överlag gör United en slarvig match. Mycket felpass på mittplan och mycket avgörande misstag i backlinjen. Nyförvärvet Varela hade det tungt men spelade upp sig en aning, men backlinjen och målvakt överlag hade en tung kväll.

Framåt hände det inte heller allt för mycket och Liverpools målvakt behövde aldrig göra en räddning. Men Januzaj var den som stod för det mesta framåt och får godkänt tillsammans med Lingard och Cole som gjorde varsitt mål. Även Vermijl får godkänt trots spel på ovana positioner (först vänsterback och sedan innermitt).

Manchester United U21 – Liverpool U21 2-4

Uniteds mål: Cole (7), Lingard (35)
United: Amos – Varela, Thorpe, M.Keane, Vermijl – Cole, Ekangamene (Blackett HT), Petrucci, Lingard; Januzaj – Henriquez (Lawrence 59)