Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United frågar om Mata, ber Chelsea lämna Rooney i fred

Enligt Mirror har Ed Woodward skrivit brev till Chelsea och bett dem att sluta att jaga Wayne Rooney. Samtidigt rapporterar ESPN att United har kommit med en informell förfrågan till Chelsea om Juan Matas tillgänglighet.

Mirrors rapporterar alltså att Ed Woodward har skrivit ett brev till Chelsea för att få Londonklubben att sluta jaga Wayne Rooney. Brevet ska ha varit kort och koncist med ett innehåll där Woodward ber Chelsea att inte komma med några nya bud och sluta kommentera Rooney i media.

Chelsea å sin sida uppges fortfarande inte vara övertygade om att Uniteds offentliga position är vad som verkligen gäller. Mirror skriver Chelsea ämnar testa Uniteds position med ett bud i trakterna kring 40 miljoner pund.

Samtidigt skriver ESPN, som refererar till källor i både United och Chelsea, att United har ställt en informell förfrågan till Chelsea om huruvida Juan Mata skulle kunna värvas till United.

Mata har fått begränsat med speltid under säsongsinledningen och den officiella positionen är att det beror på skadeproblem. Roman Abramovich uppges ha Mata som en av sina tre favoritspelare i Chelsea men signalerna från Jose Mourinho är att managern inte värderar den spanska playmakern lika högt.

Mourinho ska vara beredd att släppa Mata om han kan förstärka laget på andra positioner, framför allt med en anfallare. Spekulationerna om att Chelsea ska försöka värva Willian från ryska Anzhi späder på den teorin.

Det är i nuläget oklart om Mata har diskuterats som en del i Rooneysagan.


Källor: Mirror.co.uk, Espnfc.com