Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bäjns a chämpijons lig båj


Jaha.
Shakhtar Donetsk.
Real Sociedad.
Bayer Leverkusen.
Det första som slår mig är den där ångestfyllda valborgsmässoaftonen 2002 när vi torskade i semin mot Leverkusen – på bortamål. Oliver Neuville sabbade allt. Det var en av de värsta kvällarna i min CL-historia och på rak arm kan jag bara se Dortmund 1997 och Real 2013 före på den listan.
Det andra: Vi har aldrig mött Shakhtar Donetsk.
Det tredje: Xabi Alonso, Nihat, Håkan Mild och Darko Kovacevic spelade i Real Sociedad som vi heller aldrig mött.
Det är ingen drömlottning på något sätt, det är heller ingen mardröm. Det är bara lagom av allt. Lagom svårt motstånd, lagom jobbiga resa till Donetsk, lagom lätt att ta sig vidare, lagom lätt att ställa till med fiasko, Moyes får lagom svårt i sitt första CL-äventyr, Bébé får lagom förutsättningar att bibehålla sitt hundraprocentiga CL-facit and so on …
Går inte Moyes vidare från den här gruppen går han aldrig vidare från någon med United.
Nu jobbar vi in en engelsk vänsterback lagom till gruppspelet …
* … för Leighton Baines har som bekant gjort som Wayne Rooney och hållit klaffen hela sommaren med vad han egentligen vill med sin framtid.
Men nu, med bara dagar kvar innan fönstret smäller igen, börjar det sippra ut från Baines-lägret att han verkligen vill spela för Moyes i United också.
Och när till och med gamla broadsheeten The Independent påstår att Leighton ”sets his heart on a reunion” börjar det bli så intressant som det bara kan bli inför måndagens uppesittarkväll. Annars har många ”reports” gjort gällande att United nu bara bjuder på Fellaini och har lämnat Baines därhän. Kanske därför de här uppgifterna ser dagens ljus först nu, om vi ska tro Independent ska han redan första dagen på försäsongen sagt till Martinez att han vill bort, då agenten börjar bli smått panikslagen. Det är ju någon eller några sköna miljoner på spel för honom också.
UPDATE FREDAG: Stämmer det att Everton kräver £25 miljoner för Leighton är det lika bra att dra sig tillbaka på en gång och bara köra på Marouane.
Helt orimlig summa. Helt.
* Liverpool hemma i ligacupen är lika perfekt som det är väntat. Januzaj mot en comebackande Suarez kan bli helt underbart.
* När det är lika många dagar kvar för Wayne innan fönstret försvinner börjar han så smått att kommunicera med Unitedfansen också. Han går ut försiktigt, snackar ingenting om sommarens längsta stay-or-go-saga, och tackar på sin Facebook-sida för stödet i måndags kväll:
”Here’s some pictures from Monday night’s game. It was an unbelievable reaction from the fans, so thank you. I really appreciate your support. It means a lot.”
Kanske får vi höra hans sida om Chelsea snart. För om det är som Andy Mitten skriver, att lagkamraterna vetat sedan i april att Rooney vill till Roman, kan det vara på sin plats att berätta att han nu är nöjd med situationen sedan hans antagonist i omklädningsrummet valt att operera höften och även lämna sin post som tränare.
* Angelo Henriquez spelar i Zaragoza kommande säsong. Han kan omöjligen få lika lite speltid som i Wigan. Det kan bara inte gå.
Succé där, samtidigt som Chicharito inte får lika mycket speltid som han vill, så kan det öppna upp sig en ledig plats i A-truppen nästa höst för chilenaren.
* Spelschemat för CL-gruppspelet just in.