Champions League lottat (uppdaterad med spelschema)

Champions League lottades på torsdagskvällen och Uniteds placerade i grupp A tillsammans med Shakhtar Donetsk, Bayer 04 Leverkusen och Real Sociedad. Den första omgången i gruppspelet ska spelas tisdagen den 17 september och onsdagen den 18 september.

Grupp A

Manchester United, Shakhtar Donetsk, Bayer 04 Leverkusen,

Grupp B

Real Madrid, Juventus, Galatasaray, København

Grupp C

Benfica, Paris Saint-Germain, Olympiacos, Anderlecht

Grupp D

Bayern München, CSKA Moskva, Manchester city, Viktoria Plzen

Grupp E

Chelsea, Shalke 04, Basel, Steaua Bukarest

Grupp F

Arsenal, Olympique Marseille, Borussia Dortmund, Napoli

Grupp G

Porto, Atletico Madrid, Zenit, Austria Wien

Grupp H

Barcelona, AC Milan, Ajax, Celtic

Uniteds motståndare har tagit sig till Champions League enligt följande: Shakhtar Donetsk vann den ukrainska ligan förra säsongen, Bayer 04 Leverkusen slutade trea i den tyska ligan och Real Sociedad slutade fyra i den spanska ligan och tog sig till turneringen genom att besegra Lyon med totalt 4-0 i kvalet.

United har aldrig spelat mot Shakhtar men har tre segrar och en oavgjord på fyra matcher mot ukrainskt motstånd.

United har två segrar och två oavgjorda på fyra matcher mot Leverkusen. Resultaten är dock i praktiken sämre då United ju förlorade mot Leverkusen i semifinalen 2002 på den bedrövliga bortamålsregeln. Mot tyskt motstånd har United spelat 27 matcher med 14 segrar, 7 oavgjorda och 6 förluster.

United har aldrig mött Sociedad. Mot spanskt motstånd har United spelat 45 matcher med ett bedrövligt resultat – 11 segrar, 18 oavgjorda och 16 förluster.

United inleder gruppspelet den 17 september med en hemmamatch mot Bayer Leverkusen. Därefter väntar Shakhtar borta och sedan ett dubbelmöte med Real Sociedad. Vi har sedan bortamatch i Leverkusen och avslutar därefter med en hemmamatch mot Shakhtar.

  • Tisdag 17/9: Bayer Leverkusen (h)
  • Onsdag 2/10: Shakhtar Donetsk (b)
  • Onsdag 23/10: Real Sociedad (h)
  • Tisdag 5/11: Real Sociedad (b)
  • Onsdag 27/11: Bayer Leverkusen (b)
  • Tisdag 10/12: Shakhtar Donetsk (h)

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS