Muss.se » Nyhetsarkiv » Tävlingar

Vinnare: Silly Season-spelet

Tidigare i somras utlyste vi en tävling i samarbete med Silly Season-spelet. Tävlingen är nu avslutad och den lyckliga vinnaren blev Pär Jonsson. Grattis!

Tävlingen gick ut på att gissa hur måna värvningar och spelarförluster det skulle bli för United innan Community Shield. Svaret, som vi nog alla är väl medvetna om, blev noll värvningar och noll spelarförluster. Detta var det ingen som gissade men Pär var den som kom närmast.

Vi vill tacka alla tävlingsdeltagare för att de ställde upp i tävlingen. Till Pär säger vi på nytt grattis! och övriga önskar vi bättre lycka nästa gång.


Vi fick ett litet samtal med vinnaren och det här är vad Pär hade att säga:

Mitt Unitedintresse föddes på mitten av 90-talet då storebror fick in mig på rätt spår. Intresset växte tack vare diverse svenska TV-kanaler som köpte in rättigheterna till Premier League. Första gången jag såg United live var på White Hart Lane hösten 1999, tyvärr torsk med 3-1, men en grym känsla då man klev in på arenan och för första gången fick uppleva riktig engelsk läktarsång. Det har blivit tio stycken livematcher sedan dess och för min del är det stämningen och känslan före och under match som är det viktiga. Sångerna på Bishop Blaize och uppladdningen med tusentals supportrar på The Torch innan FA cupsemin mot City 2011 är väl (trots förlust) några av de bästa liveminnena.

Då det inte är live är det alltid en ynnest att få följa United direktsänt på TV från augusti till maj säsong efter säsong. Det spelar ingen roll att Chelsea, City och förr tiden Arsenal, sprätter till och vinner en titel ibland. Vi är ändå laget att slå, hated, adored, never ignored.

Känslan inför säsongen 2013/2014 är väl för mig, precis som för många andra, mer speciell än vanligt. Nyheten som sipprade ut på kvällen 7 maj och som besannades på förmiddagen 8 maj skakade nog om många Unitedhjärtan, inklusive mitt. Om man som jag är född i början av 80-talet så är Sir Alex synonymt med Manchester United och den trygghet som han ingav är nu borta. Vinnarmentaliteten, var det Sir Alex eller var det Manchester United? Man kritiserade laguttagningen men fick nästan alltid äta upp det då man insåg efteråt att han hade ju rätt.

Det är nu några få dagar kvar på Silly Season och många Unitedfans skriker efter nyförvärv, gärna på det centrala mittfältet. Men vi värvade faktiskt Shinji Kagawa, han som gick skadad under långa perioder förra säsongen och inte fick visa upp sitt rätta jag. Skall vi låta honom blomma ut eller värva någon annan som skall lira bredvid Carrick? Förutsättningarna under Silly Season har förändrats de senaste åren då de stora klubbarna nu heter Chelsea, Man City, PSG, Monaco, Barcelona, Real Madrid. I Silly Season spelar vi inte längre i den första seedningsgruppen, men hur många förlorade transfer är sanning och hur mycket skapas av media?

En drömvärvning vore definitivt om Cristiano valde att komma hem till Manchester. Den magi han skapade under sex år hos oss kommer leva kvar lika länge som det Cantona gjorde på 90-talet. Många vackra mål från hans fötter och jag vill passa på att lyfta ett av de mål som fastnat i mitt minne. Jag vet inte exakt hur poängställningen i ligan såg ut just då, men jag minns att hans 2-1 mål (soloprestation) på Craven Cottage våren 2007 var otroligt viktigt för utgången av den säsongen. Om man ser på dagens Unitedtrupp och funderar över vilken spelare som känns överflödig så hittar jag inte någon som skulle behöva säljas. Jag kan inte se någon position där vi har för många spelare som konkurrerar om samma plats.

Årets Silly Season som för engelsk del handlat om Rooney, Bale och Suarez har varit extremt tråkig att följa. De höga transfersummor som cirkulerar kring Bale gör nog de flesta av oss supportrar en smula upprörd. Om man skulle ställa frågan i England eller i Sverige om folk tycker att Bale är värd de summor det talas om så skulle nog 95 % svara nej. De 5 % som säger ja skulle nog vara Tottenhamsupportrar som sett honom som förlorad. Vi fick £80 för Ronaldo och om Bale går till Real för liknande summor så vore det minst sagt skamligt.

Slutligen vill jag bara önska alla Unitedvänner där ute en grym säsong där Fergie-time blir Moyes-time och där vi visar att ingen är större än klubben, inte ens Sir Alex Ferguson. Citat hittat på tshirtsunited.com som snart kommer upp som väggord: ”Manchester United stands for more than any person, any player, any supporter. It is the soul of a sporting organisation which goes on season after season making history all the time.”

Med vänlig hälsning,
Pär Jonsson

Information om Silly Season-spelet

Nu kan du äntligen utmana andra fotbollsnördar, glänsa med statistik och värva den största talangen sedan Messis intåg. Kan du mycket om fotboll, kommer du dra in lika mycket pengar som Chelsea med Roman Abramovich som sugar dad.
SILLY SEASON är det självklara brädspelet för alla oss som älskar fotboll.

Muss samarbetar med Silly Season-spelet och våra medlemmar (dvs. medlemmar i MUSCS) får köpa spelet för endast 250 kronor. Läs mer om Silly Season-spelet och samarbetet med Muss här »