Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Powell, Bebe och Petrucci utlånade

Sent på måndagskvällen har tre utlån bekräftats. Nick Powell går till Wigan, Bebe går till Pacos de Ferreria och David Petrucci går till Royal Antwerp. Lånen på Powell och Bebe gäller över hela säsongen medan det är oklart hur länge lånet för Petrucci gäller.

Nick Powell har skrivit på ett säsongslångt lån med Wigan Athletic. Den unga mittfältaren värvades till United från Crewe Alexandra. Han anses vara en framtidsman och fick redan i sin första säsong spela sex matcher (varav två från start) för a-laget. Powell gjorde också mål i sin a-lagsdebut mot just Wigan.

Nu får Powell alltså chansen till regelbunden a-lagsfotboll, får vi hoppas, i Championship. Vi kan också förmoda att Wigan, som har många nya spelare i truppen, kommer att slåss i toppen av ligan. Spontant känns det som ett bra lån för Powell, givet att han får regelbunden speltid.

Bebe utlånad till Portugal

Bebe har blivit utlånad för en säsong till Pacos de Ferreria som förra säsongen slutade trea i den portugisiska ligan. Laget kvalade till Champions League men förlorade med totalt 8-3 mot Zenit.

Bebe var utlånad till Portugal även förra säsongen, då till Rio Ave. Bebe var en mycket överraskande värvning då han anslöt till United från Vitoria de Guimaraes 2010. Han har dock aldrig varit riktigt nära att slå sig in i a-laget och känslan är väl att han inte kommer att göra några fler tävlingsmatcher för Uniteds a-lag.

Petrucci till Antwerpen

Davide Petrucci har länge framstått som en riktigt lovande spelare. Han har dock haft stora skadeproblem och lånas nu alltså ut till Uniteds belgiska samarbetsklubb Royal Antwerp. Det är i nuläget oklart hur länge lånet, som bekräftas av Royal Antwerps officiella hemsida, gäller. Stalltipset är väl ändå att lånet gäller för hela säsongen.


Källor: Wiganlatics.co.uk, Facebook.com/fcpf.pt, Rafc.be