Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Kaos den sista dagen

Det var ett regelrätt kaos i Manchester Uniteds affärer då transferfönstret stängdes på måndagskvällen.

United lyckades i sista stund värva Marouane Fellaini, sedan Everton gjort klart med James McCarthy från Wigan och därmed accepterat att släppa Fellaini. Den sena värvningen av Fellaini ter sig dock tämligen rättfram i jämförelse med andra affärer som United var inblandade i under måndagen.

United var intresserade av att värva mittfältaren Ander Herrera från Athletic Bilbao. Uppgifter gör gällande att United hade allting klart och hade börjat planera för spelarpresentationen. Den affären sprack dock då United inte ville möta Herreras utköpsklausul och Bilbao inte ville sänka sitt pris. Uppgifter säger att Herrera var beredd att gå ner i lön för att få komma till United. Det utesluts inte att United kommer att försöka värva Herrera igen i framtiden.

Det konstiga i den affären var dock inte Uniteds ovilja att betala vad Bilbao krävde, något som i sig kan diskuteras. Nej, det var istället den direkt bisarra historien om att några bedragare befann sig i Bilbao och uppgav sig representera United. Bedragarna ska ha diskuterat direkt med Bilbao men United har bekräftat att det rörde sig om bedragare. Detaljerna är alltjämt diffusa men förmodligen hade bedragarna en förhoppning om att tjäna pengar som en mellanhand. Uppgifter tyder på att United ska vara ursinniga.

Måndagens soppa slutade dock inte där. Precis efter den sista stunden försökte United göra klart med ett låneavtal för Real Madrids vänsterback Fabio Coentrao. Mycket tyder på att papperna inte kom in i tid och att affären därför inte blev av. I skrivande stund, mer än en och en halv timme efter att transferfönstret stängde, är dock ingenting bekräftat och det är inte helt uteslutet att Coentrao faktiskt är klar för United på en säsongs lån.


Källa: Guardian.co.uk, Sky Sports News