Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: Welbeck tvåmålsskytt

Danny Welbeck gjorde igår två mål då England tog en enkel seger mot Moldavien. Welbeck blev dessutom varnad och är därmed avstängd i tisdagens match mot Ukraina. Även Robin van Persie noterades i målprotokollet. Fellaini, Henriquez, Valencia, Evra, Kagawa, Hernandez, Evans och Nani fick också speltid för sina respektive landslag.

A-landslag

 • Belgien: Fellaini
  6/9 Skottland (b)
 • 2-0 MF 68 min, varnad

 • Chile: Henriquez
  7/9: Venezuela (h) 3-0 AH in 84 min
  10/9: Spanien (n, TR)
 • Ecuador: Valencia
  6/9 Colombia (b) 0-1 AV 90 min
  10/9 Bolivia (b)
 • England: Carrick, Cleverley, Smalling, Welbeck, Young
  6/9 Moldavien (h) 4-0 DW 90 min, 2 mål, varnad, MC, TC, CS, AY avbytare
  10/9 Ukraina (b)
 • Frankrike: Evra
  6/9 Georgien (b) 0-0 PE 90 min
  10/9 Vitryssland (b)
 • Holland: Van Persie
  6/9 Estland (b) 2-2 RP 90 min, 1 mål
  10/9 Andorra (b)
 • Japan: Kagawa
  6/9 Guatemala (h, TR) 3-0 SK 75 min, 1 assist
  10/9 Ghana (h, TR)
 • Mexiko: Hernandez
  7/9 Honduras (h) 1-2 JH in 69 min
  11/9 USA (b)
 • Nordirland: Evans
  6/9 Portugal (h) 2-4 JE 90 min, 1 assist
  10/9 Luxemburg (b)
 • Portugal: Nani
  6/9 Nordirland (b) 4-2 NA in 55 min
  11/9 Brasilien (b, TR)

VM-kval om inte annat anges.

Spellediga

 • De Gea, Lindegaard, Rafael, Anderson, Fabio, Buttner (inte uttagna)
 • Ferdinand, Giggs, Vidic (slutat)
 • Jones, Rooney, Fletcher (skadade)

Ungdomslandslag

 • England U21: M Keane, Lingard, Powell, Thorpe, Zaha
  5/9 Moldavien (h) 1-0 MK 90 min, WZ 90 min, JL, TT, NP inte uttagna
  9/9 Finland (b)
 • Belgien U21: Vermijl
  5/9 Italien (b) 3-1 MV 90 min
  9/9 Nordirland (h)
 • England U19: Pearson, Wilson
  5/9 Estland (b, TR) 6-1 BP 90 min, JW 64 min, 1 mål
 • Schweiz U19: Janko
  6/9 Rumänien (b, TR) 3-2 SJ 45 min, 1 assist
  8/9 Rumänien (b, TR)

EM-kval om inte annat anges.

Trots att förbundskapten Roy Hodgson fattade det obegripliga beslutet att placera Michael Carrick på bänken gick det bra för England i hemmamatchen mot Moldavien. England vann med 4-0 och tog därmed över ledningen i gruppen då Montenegro tappade poäng i Polen. Carrick hade under hela matchen sällskap på bänken av Tom Cleverley, Chris Smalling och Ashley Young.

Danny Welbeck spelade dock hela matchen för England och han var lagets bästa spelare. Welbeck var involverad med en stark aktion längs vänsterkanten England tog ledningen i den 12:e minuten. Han skulle själv göra 3-0 i slutskedet av den första halvleken då han hann före målvakten på ett inspel. I den andra halvleken sköt Welbeck 4-0. Det blev dock en bitter eftersmak för Welbeck då han innan han gjorde 3-0 hade blivit varnad för att ha sparkat bort bollen efter en offsideavblåsning. Varningen innebär att Welbeck är avstängd då England på tisdag möter Ukraina på bortaplan. Tvivelsutan dåliga nyheter för England men att Welbeck slipper resan till Ukraina måste ses som goda nyheter för United.

Med tre matcher kvar att spela är Englands grupp väldigt jämn. England toppar gruppen på samma poäng som Montenegro, som har en match mer spelad, medan Ukraina skuggar en poäng bakom. Englands match i Ukraina på tisdag blir således väldigt viktig.

Holland har i praktiken redan säkrat sin VM-plats. Igår var man dock ytterst nära en mycket överraskande förlust i Estland. Holland fick dock en straff i slutminuten och Robin van Persie kunde säkert kvittera till 2-2. Holland kommer på tisdag besegra Andorra på bortaplan. Om Turkiet samtidigt tar poäng i Rumänien är Hollands VM-plats säkrad.

Belgien vann med 2-0 i Skottland och då Kroatien samtidigt tappade poäng i Serbien är Belgien i praktiken klara för VM. Marouane Fellaini spelade 68 minuter för Belgien som central mittfältare och drog på sig en varning. Belgien är spellediga till i oktober då man ställs inför en tuff bortamatch mot grupptvåan Kroatien. Men även om Belgien skulle åka på en förlust där så säkrar man VM-platsen genom en seger mot Wales i den sista omgången, något som ska vara en enkel uppgift.

Antonio Valencia spelade hela matchen då Ecuador förlorade med 1-0 i Colombia. Förlusten innebär att Ecuador halkar ner till fjärde plats, två poäng före femteplacerade Uruguay. De fyra bästa lagen i den sydamerikanska gruppen går direkt till VM medan femman får spela playoff. Ecuador har alltjämt stora chanser att ta en av direktplatserna och att de skulle sluta sämre än femma är i princip uteslutet.

Angelo Henriquez fick hoppa in i slutskedet då Chile vann med 3-0 mot Venezuela. Det var Henriquez första tävlingslandskamp. Chile gick därmed förbi Ecuador och har stora chanser att ta en av direktplatserna till VM. Om Uruguay gör bra resultat i de avslutande matcherna är det dock möjligt att Ecuador-Chile i den sista omgången blir avgörande för vilket av lagen som ska ta den sista direktplatsen.

Patrice Evra och Frankrike kan redan nu börja förbereda sig för playoffspel. Gårdagens 0-0-match i Georgien, där Evra spelade hela matchen, påverkar i princip inte fransmännens öde.

Mexiko åkte i natt, svensk tid, på en överraskande förlust mot Honduras. Oacceptabelt tyckte fotbollsförbundet och sparkade förbundskapten Chepo, nästan omedelbart efter matchen. Javier Hernandez började på bänken men fick komma in då Mexiko hamnade i underläge. Den här dagen kunde dock inte ens Chicharito rädda Mexiko. Läget är nu mycket prekärt för Mexiko som natten mellan tisdag och onsdag möter USA på bortaplan. Skulle Mexiko tappa poäng där, vilket är högst troligt, riskerar man faktiskt att få stora problem att ens ta playoffplatsen i den nord- och centralamerikanska gruppen.

I Nordirland ställdes Jonny Evans mot Nanis Portugal. Det blev en underhållande match där Nordirland tog en överraskande 2-1-ledning. Evans, som förstås spelade hela matchen assisterade till 2-1-målet. Då Portugal hade fått Postiga utvisad såg det bra ut för Nordirland.

Portugal hade dock en joker på bänken i form av Nani som kastades in i den 55:e minuten. Evans instruerade förstås sina lagkamrater att fokusera på Nani, varför Cristiano Ronaldo fick stora ytor att leka på. Brunt blev utvisad och Ronaldo tryckte in två bollar. Efter det blev Lafferty utvisad och Ronaldo lekte in ytterligare en boll för ett äkta hattrick. För undertecknad, som inte har sett matchen, är det dock uppenbart att Nani var nyckeln bakom den portugisiska segern.

Segern var oerhört viktig för Portugal som just nu toppar gruppen. Ryssland, två poäng bakom, har dock en match mindre spelad och Portugal behöver hjälp av andra lag för att ta en direktplats till VM. För Nordirland är möjligheten att nå VM något som nu bara existerar i teorin.

Shinji Kagawa och Japan är redan VM-klara. Igår vann man med 3-0 i en träningsmatch mot Guatemala. Kagawa spelade 75 minuter som släpande anfallare och noterades för en assist.

På U21-nivån sparkade England igång kvalet till EM 2015 med en 1-0-seger mot Moldavien. Michael Keane och Wilfried Zaha spelade hela matchen för England och rapporterna säger att Zaha var en av Englands bästa spelare. Annars var det en match där England borde ha vunnit mycket enklare. Jesse Lingard, Nick Powell och Tom Thorpe var uttagna till truppen men fick inte ens plats på bänken.

I Italien tog Belgiens U21-landslag en imponerande seger. Italien tog förvisso ledningen men belgarna kontrade med tre mål. Marnick Vermijl spelade hela matchen som högerback.

Saidy Janko, nyförvärvet från FC Zürich, debuterade igår för Schweiz U19-landslag i en bortaseger, 3-2, mot Rumänien. Janko spelade första halvlek och spelade fram till 1-1-målet. Lagen möts på nytt på söndag.

Även Englands U19-landslag spelade träningsmatch. James Wilson gjorde det första målet då Estland besegrades med 6-1. Ben Pearson spelade hela matchen.

I övrigt noterar vi att den förre Unitedspelaren Joshua King gjorde ett av målen då Norge besegrade Cypern med 2-0.


Källor: Soccerway.com, Thefa.com, United.no, Football.ch, Fifa.com, Uefa.com