Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Liverpool – United

I den tredje matchen inkasserade David Moyes sin första förlust som Unitedmanager. Det var tyvärr en förlust som svider extra mycket då den kom mot ärkerivalen Liverpool. Det hela blir ytterligare en nivå värre i och med att ett oönskat landslagsuppehåll ställde sig i vägen för en omedelbar revansch.

Det har nu gått en vecka sedan matchen spelades och den veckan har inte ändrat intrycken från matchen. United gjorde helt enkelt en svag insats. Visst, man dominerade spelet mot ett Liverpool som parkerade bussen framför det egna målet efter att ha fått 1-0 till skänks i inledningen. Dominansen var dock tämligen resultatlös och de få målchanser United hade skapades mest av en slump. Spelarbetygen blir förstås låga.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
6

Det var en trist match för De Gea. Det första han fick göra var att hämta ut bollen ur det egna nätet efter ett mål han inte kunde göra något åt. Därefter var han tämligen sysslolös och de räddningar han gjorde kan placeras i kategorin plockpotatis. Vill man slänga in en positiv kommentar kan det nämnas att han inte släpper några returer, något vi även uppmärksammade i matchen mot Chelsea.

Phil Jones
6

Utbytt 37. Jones var en trygg men inte speciellt offensiv högerback under den tid han var på planen. Han behöver förvisso förbättra sin inläggsfot för att utgöra ett hot mot Rafael men han defensiven sköter han galant. Skadan utgör ändå ett problem för United då ett taktiskt drag försvinner för Moyes och det är svårt att skylla bara på otur. Jones blir skadad alldeles för ofta och han behöver lära sig att värdera situationer bättre.

Rio Ferdinand
6

Överlag är det en solid insats av Rio. Han ska emellertid ha göra ett bättre jobb mot Agger före målet.

Nemanja Vidic
6,5

Solid och överlag tämligen sysslolös.

Patrice Evra
7

Man kan möjligen ifrågasätta vad Evra sysslar med före målet men totalt tycker jag att han är Uniteds bästa spelare. Offensivt är han Uniteds mest kreativa spelare, något som dock är en liten källa till oro. Evra behöver man dock inte oroa sig för. Han kommer att vara en pålitlig vänsterback även den här säsongen och jag kan inte låta bli att tycka att det är märkligt att Moyes jagade en ny vänsterback.

Ryan Giggs
5

Utbytt 73. I min värld är det inte ett klokt beslut att låta Giggs spela från start mot Liverpool borta. Det är en match där man vet att motståndaren kommer att se till att matchen spelas i ett högt tempo och då får Giggs problem. Han blir dessutom förpassad till högerkanten och resultatet blev inte värst bra.

Michael Carrick
5

Varnad. Det här var en match som var långt under Carricks normala nivå. Han var slarvig i passningsspelet på ett sätt som vi inte är vana att se och han hamnade vid flera tillfällen fel i positionerna, vilket är högst ovanligt.

Tom Cleverley
5

Varnad. Cleverley är ojämn och det här var en match på den lägre delen av skalan. För närvarande har Cleverley två problem med ojämnheten. För det första spelar han i en position där jämnhet är en positiv egenskap. För det andra är hans högsta nivå inte tillräckligt hög för att väga upp de sämre matcherna.

Ashley Young
4

Utbytt 63. Varnad. Den som har läst mitt svamlande vet att jag inte gillar Ashley Young. Hans insats mot Liverpool är en perfekt illustration på varför jag inte gillar honom. Han börjar med att skänka bort en hörna på ett fullkomligt oacceptabelt sätt. Han fortsätter med att drälla med bollen de få gånger han får den (Uniteds spelare ger honom ogärna bollen). När han inte dräller med bollen vänder han istället hemåt och sänker tempot i spelet. Ofta fick han stora ytor på vänsterkanten, om det beror på att Liverpool spelare ansåg att han inte behövde markeras ska jag låta vara osagt. Inläggen då? Inläggen ska ju vara hans styrka. Visst, de ser hyggliga ut men de är antingen för lösa (ju hårdare inlägg desto lättare att göra mål) eller för långa. Det transferfönster där Ashley Young lämnar United kommer att vara ett fantastiskt transferfönster för United.

Danny Welbeck
5,5

Överlag gör Welbeck en relativt solid insats utan att glänsa. Nästan godkänt.

Robin van Persie
5

Varnad. Anonym och arg. Nu gillar jag förvisso Van Persies arga sida men den när den visas upp utan att kombineras med något kreativt som väger upp det hela blir det en belastning snarare än en tillgång. Hade kunnat bli poängräddare i slutet men det hade krävts en fantastisk prestation och det fanns inte i Van Persies kropp den här dagen.

Antonio Valencia
6,5

Inbytt 37. Hade vi inte haft Rafael hade jag förmodligen börjat argumentera för att det hade varit en vettig idé att konvertera Valencia till högerback.

Nani
n/a

Inbytt 63. Nani har egenskaper som Young och Valencia bara kan drömma om. Mot Liverpool syntes det förstås att han var rostig men han hade en del goda intentioner och bör kastas in i startelvan.

Javier Hernandez
n/a

Inbytt 73. Fortsätter att visa att han faktiskt har förbättrat spelet utanför straffområdet. Tyvärr fick han aldrig bollen i straffområdet.

Här vill jag lämna en avslutande kommentar till den som tycker att min kommentar om Ashley Young borde ha renderat ett lägre betyg. Det är möjligt att det är korrekt, men i min tolkning av betygsskalan är alla betyg som är lägre än fyra i princip en indikation på att spelaren i stort sett har sett ut att vara en agent för motståndaren.