Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Manchester United – Crystal Palace 2-0

Straffmål på övertid i första halvleken och en frispark i slutet av andra gav resultatet 2-0. David Moyes vann på Old Trafford, Robin Van Persie säker på straffpunkten, Wayne Rooney iklädd pannband knorrade in en frispark och ligadebuter för Marouane Fellaini samt Adnan Januzaj. 

David Moyes satte en intressant elva på plan denna tidiga lördagsmatch. Fabio som högerback, Anderson bredvid Carrick, Young på vänsterkanten trots en blek insats mot Liverpool samt Rooney som var tillbaka i laget efter sin huvudskada. På bänken fanns Fellaini, Zaha som nog gärna ville in och visa mot sitt gamla lag och en ung Januzaj.

Inledande tio minuterna var intensiva med ett United som pressade högt över hela planen. Carrick testade ett hårt skott fårn långt håll, och en straffsituation där Fabio och Valencia samarbetade fram fint på högerkanten till Van Persie som serverade Evra och i närkamp med en Palace försvarare så föll fransmannen mitt framför domare Jon Moss som tydligt singalerar: ingen straff.

Straffsituationer fanns det gott om i första halvleken där bland annat Ashley Young vid två tillfällen hamnade på marken i straffområdet, första situationen renderade i ett solklart gult kort för filmning medan andra resulterade i straff och frilägesutvisning för Dikgacoi i Crystal Palace. Efterföljande straffen satte Van Persie säkert nere i Speronis högra hörn.

Andra halvleken handlade som i första inledningsvis väldigt mycket om Young. Två fina passningar från Anderson där engelsmannen som vanligt valde att försöka curla in bollen vid högra stolpen, men i dessa två lägen hade annat avslut varit att föredra. Mellan matchminut 60 och 80 gjorde båda lagen flera byten,  Anderson, Young och Van Persie lämnade planen till förmån för Fellaini, Januzai och Chicharito.

De båda belgarna Fellaini och Januzai gjorde inte bort sig i sina debuter utan tog sina platser och såg till att laget fortsatte pressa högt och Januzai visade prov på en del finess och snabbhet. Roligt att se honom ta för sig och förhoppningsvis får han fler chanser framöver. Wayne Rooney krönte en fin kämpainsats med att vackert sätta 2-0 på frispark i 81:a minuten.

Matchens enda svettiga ögonblick bakåt var i första halvlek när Jedinak skickade en fin crossboll mot en snabb Dwight Gayle som med ett par kvicka steg hann in bakom en stillastående Rio Ferdinand och chippade över De Gea tätt utanför stolpen. Annars hade både backlinje och målvakt en lugn dag på jobbet.

Sammanfattningsvis var detta en säker seger på hemmaplan mot en nykomling som sällan hade bollen under kontroll på Uniteds planhalva. Fortfarande inget riktigt spelmål sedan matchen mot Swansea och få tydliga målchanser som byggs upp med bra spel. Idag låg Crystal Palace lågt ner i banan vilket tvingade spelarna att ta skott från långa avstånd. Men, tre poäng, mål för våra två tydliga målskyttar och en nolla för De Gea är bra alla dagar i veckan.
Nu blickar vi framåt mot tisdag och Sami Hyypiäs Bayer Leverkusen på besök i Champions League!