Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Jones missar Leverkusen, Rafael och Smalling osäkra

Phil Jones kommer att missa Uniteds Champions League-premiär mot Bayer Leverkusen på tisdag på grund av den vristskada han ådrog sig mot Liverpool. Samtidigt är Rafael da Silva (hamstring) och Chris Smalling (oklart) osäkra inför matchen vilket kan öppna för Fabio da Silva på högerbacken.

David Moyes fick en relativt svår lottning inför sitt första försök i Champions League. Redan inför den första matchen har han problem med skador i backlinjen.

The Guardian rapporterar på söndagskvällen att Moyes har bekräftat att Phil Jones inte är aktuell för spel mot Leverkusen. Det är också tveksamt om den ordinarie högerbacken Rafael da Silva hinner tillfriskna i tid. Rafael utgick skadad i Community Shield för en dryg månad sedan och har inte spelat sedan dess, även om han har rapporterats vara tillbaka i träning.

Då Jones har varit Moyes förstaval i Rafaels frånvaro skulle detta kunna öppna för Chris Smalling. Det rapporteras dock att även Smalling har skadeproblem av okänd art och är osäker inför matchen.

Fabio da Silva gjorde en godkänd insats som högerback mot Crystal Palace så någon egentlig kris är det ju inte. Även Antonio Valencia kan användas på högerbacken, som är en position där United har många alternativ. Oavsett är det aldrig bra att tvingas till ändringar.


Källa: Theguardian.com