Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes: Young förtjänade att bli varnad

Då Sir Alex Ferguson var tillbaka på Old Trafford för första gången sedan han avslutade sin managerkarriär inkasserade David Moyes sin första seger på Manchester Uniteds arena. Moyes var förstås belåten efter en match där han lät två belgare debutera (Fellaini för United och Januzaj i Premier League). Han var också nöjd över att han kunde ge Rooney 90 minuter. Moyes var dock inte nöjd med att Ashley Young drog på sig en varning för filmning. Dessutom några ord från Ian Holloway.

Om matchen

”Jag är väldigt glad. Jag tyckte att det var massor av bra spel, i den tidiga delen av första halvlek var vi väldigt bra. Vi skapade massor av inläggslägen och målchanser som vi inte utnyttjade. Vi gjorde så att det blev lite nervöst, så jag var mycket nöjd när vi fick straffen innan halvtid.

”Jag tror att [Sir Alex] kommer att vara nöjd. Han känner Premier League och han kommer att ha sett laget spela bra, skapa ganska många chanser och göra ett professionellt jobb. Vi släppte inte in några mål, vilket är en fantastisk sak. För tillfället ser vi starka ut defensivt och det kommer att vara väldigt viktigt i matcherna som kommer.”

Om Rooney

”Vi ville försöka få Wayne genom de 90 minuterna idag.

”Det var ett svårt beslut [att spela Rooney]. Men vi försökte se honom på träning med pannbandet på och han kände sig okej med det. Ha kände att han kunde bära det så vi tänkte att vi skulle försöka få ut honom. Det ser ut som en sumobrottares! Det var dock en fantastisk frispark.

”Jag kände att han tröttnade lite i andra halvlek men jag pratade med honom och sa: ’lyssna, vi kommer att ge dig 90 minuter’ på grund av hans avsaknad av matchträning och för att hjälpa honom till det huvudsakliga målet att få honom tillbaka till matchskärpa och matchform. Det fanns ingen reaktion. Han ser bra ut och gick för ett par nickar med det.”

Om Kagawa

Shinji Kagawa var dock inte med matchen, något Moyes redan innan matchen förklarade berodde på att Kagawa är sjuk:

”Shinji har inte varit här så mycket. Han har rest fram och tillbaka mellan oss och Japan. Idag såg det ut som att han drog på sig influensan genom att flyga så mycket och han har varit trött. Han tränade igår och kände sig inte bra. Vi hoppades att han skulle bli bättre på hotellet under natten men det blev han inte, så det fanns ingen anledning för oss att ta den risken.

”Vi försöker få tillbaka honom. Men vi har inte haft chansen att se honom och han har inte varit här så ofta, så vi har inte haft chansen.”

Även Danny Welbeck var indisponibel i dagens match. Welbeck hade problem med vätska i knät. I skrivande stund är det oklart om han är aktuell för spel mot Bayer Leverkusen på tisdag.

Om straffen

United tog ledningen sedan man fått en omdiskuterad straff, som också såg Crystal Palace Dikgacoi bli utvisad.

”När jag först såg det tyckte jag att det var precis utanför straffområdet. Men i realtid var det ett väldigt svårt beslut.

”Jag gillar inte regeln att varje gång någon är den sista spelaren blir de utvisade. Om jag var [Ian Holloway] hade jag varit besviken. Oturligt är reglerna sådana och han var sista spelaren.”

Moyes menar dock att United förtjänade minst en straff i matchen:

”Jag har haft chansen att se det. Det finns en del av det som jag håller med om. Jag tycker att den första kontakten var utanför straffområdet men jag var inte så säker om den andra. Den på Patrice Evra kunde ha varit en straff. Vi hade två eller tre chanser att få straff. Men vi förtjänade det eftersom vi spelade tillräckligt bra och var det dominanta laget.”

Om Youngs filmning

Om Moyes var nöjd med Uniteds insats var han inte alls nöjd med att Ashley Young blev varnad för en pinsam filmning:

”Jag har alltid sagt att jag inte gillar filmningar. Ash har satt sitt ben på den andra killens ben. Pojken sträcker definitivt ut sitt ben och, med rätta, han förtjänade att bli varnad. Jag vill inte att mina spelare ska filma. Jag vill inte att någon ska göra det. Jag kommer definitivt att säga till Ash att det inte är vad jag vill.”

Om Fellaini

Moyes lät nyförvärvet Marouane Fellaini spela i en halvtimme:

”Jag tyckte att Fellaini spelade bra idag. Förhoppningsvis såg alla supportrarna vad han kan göra. Vi var belåtna att han kom in. Jag ville att han skulle vinna bollen för oss, det den till våra bra spelare så att vi kunde gå och göra mål.

”Han har mer än det men jag tyckte att han idag kom in och lugnade ner det när vi bara ledde med 1-0. Jag var tvungen att säkerställa, även då de hade tio spelare, att vi inte gjorde något korkat och det gjorde vi inte.”

Om Januzaj

United hade två belgare i aktion under matchen då Adnan Januzaj fick komma in i mitten av andra halvlek för sin första Premier League-match. Moyes gillade vad han såg och känslan är att vi kommer att få se mer av Januzaj:

”Jag funderade på att spela honom från start. Hans insats när han kom in visade att det hade varit berättigat. Han såg inte tagen ut och gjorde många bra saker. Han flyttade bollen bra. Han kommer att bli en bra spelare.”

Holloway om matchen

Crystal Palace fick se matchen från läktaren då han var avstängd efter olämpliga kommentarer om domare. Den här gången höll han sig dock lugn och vägrade att komma med någon åsikt om straffen United fick:

”Jag kan inte säga något om straffsituationen. Min åsikt räknas inte. Jag förstår det nu och jag måste titta på vad som led till det och det såg en av våra passningar slås bort. Jag tycker att under den tidiga delen av matchen så rycktes vi med av tillfället lite grann. Vi gav bollen till Ashley Young och vad som hände efter det får ni döma för er själva.

”Jag kan bara prata om vad som hände efter det. Vi lugnade ner oss och gjorde det väldigt bra i andra halvlek och det är lite frustrerande för mig att vi inte startade matchen lika fria som vi var i andra halvlek.”


Källor: Manutd.com, Theguardian.com, Skysports.com, Cpfc.co.uk