Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sami’s going down

pajasen
The Champioooooooooooooooons!
It’s back.
Nu försöker vi glömma turken, kortet, hjärnsläppet, kaoset, allt som hände den där marsdagen som för alltid ändå kommer att ligga djupt bevarad i en minnesbank som även omfattar andra Europasmällar som Dortmund, Monaco och just Leverkusen.
Ny höst – ny chans.
Och det är med en manager som aldrig lett ett lag i en Champions League-gruppspelsmatch. Anledning till oro? Givetvis, men inte i någon större utsträckning från mitt håll. Det hade varit annorlunda om hela spelarstallet samtidigt bytts ut, men så är det ju inte. Att dessutom börja på hemmaplan efter en hemmamatch i ligan ger David Moyes en klar fördel, jämfört med om det varit borta-borta.
Leverkusen är också ett alldeles perfekt motstånd. Bra, men inte för bra. En gammal Liverpoolspelare som coach ger lagom tändvätska. Känslan är att det här är ett gyllene tillfälle att lägga i nästa växel.
Vad kan då Moyes tänkas ställa på benen i morgon kväll?
Tja, han har ju fortfarande ett rätt stort utbud av spelare att välja bland. Nani är avstängd, Welbeck skadad, Jones och Rafael tveksamma liksom Kagawa, men i övrigt är det fullt blås.

DDG

Smalling – Rio – Evans – Evra

Carrick – Fellaini

Valencia – Rooney – Young

RvP

Kommentar: Den första tiden har vi noterat att Moyes gillar att behålla en stomme i laget. Och rutin. Han har kört DDG, Rio, Vida, Evra, Carrick, RvP, Valencia så mycket han kunnat och visar även överraskande stor tilltro till Ashley Young.
Fergie var som bekant mer överraskande vid tomboladragningarna och hade sannolikt gjort fler ändringar till Leverkusen än Moyes kommer att göra. Med tanke på att det är derby i helgen har han nog haft startelvan i skallen ett tag tillbaka och den stora frågan är snarare hur den ser ut än morgondagens.
Det borde i alla fall vara läge att få in Evans och Smalling i matchtempo. Evans har ju inte startat en match än så länge och Smalling har bara 75 minuter från Community Shield att skryta med.
På mitten är det givet i mina ögon att ge Fellaini åtminstone en timme inför city.
Framför honom och Carrick har Moyes ju haft en förkärlek för Valencia och Young och jag tvivlar på att han vågar starta Zaha (som redan muttrar lite grand över sin situation på instagram) i det här läget. Med Nani och Welbeck borta är valmöjligheterna mindre här.
Chicharito?
Nope. Inte i morgon och inte på söndag heller. Undrar vad han tänker i januari.
* Om ni inte var instängda i en garderob utan nätverk hela dagen i går så vet ni att Ronaldo till slut förlängde sitt kontrakt med Real Madrid.  Ett tämligen väntat beslut även om många in i det sista hoppades att #7 skulle återanvändas av Cristiano.
Jag var inte en av de som för ett ögonblick trodde att så skulle bli fallet, men jag har under sommarens gång mer och mer övertygats om att United trott på möjligheten. Vilket leder oss in på den klart trovärdiga teorin att Ronaldos tystnad om Uniteds intresse, hans ”jag har inte förlängt-än”-tweet, hans ”jag är olycklig”-utspel, bara är ett spel för galleriet där United utnyttjats för att ge Ronnie bästa möjliga deal.
Nu sägs han få 21 miljoner euro om året, netto, i sitt nya kontrakt och då är det bara att gratulera firma Ronaldo-Mendes till en alldeles lysande taktiskt genomför förhandling.
Medan Manchester United sitter med en tröja ledig och använts i spelet om förlängningen utan att behöva göra särskilt mycket.
* Kiko Macheda har äntligen (?) hittat sin nivå.
En utlåning till Doncaster är säkrad och gör han inte mål nu lär han aldrig göra det. Och jag börjar faktiskt tro att det blir så.
* Adnan Januzaj har fortfarande inte sajnat en förlängning, men det kan inte vara några som helst tvivel om att han gör det så småningom, vilket Moyes också antydde på dagens presskonferens. Att tappa belgaren nu vore ett så gigantiskt pr-fiasko att till och med United skulle få svårt att återhämta sig efter det.
Att han inte är med i CL-truppen – än, han kan skrivas in i oktober – är ingenting att hetsa upp sig för. I stället får Adnan lira mot kvalificerat motstånd i U19-CL (NextGen) och det är gott nog till att börja med med tanke på att hans erfarenhet från Europaspel är i det närmaste obefintligt.
* Fellaini ”kämpar med tempot” avslöjar han i dag:
”I have a problem with the intensity of the training because I am playing with big players. It is quicker than at Everton. But I am happy. I like the game and I like to play. The quality is better than Everton but Everton are a great club as well.
”The price is not my problem. 25million or 30million or 20million – whether you are expensive or not, players are just players. I want to play midfield defensive and if I can help the team further forward then good.”
Gott så, Marre. Också gott att du vill spela längre bak, det ger dig en hyfsat mycket bättre situation rent konkurrensmässigt också. Konkurrensen där består i princip av … ingenting.
* Moyes må sakna CL-rutin som coach. Men som 18-åring spelade han i gamla Europacupen när Celtic mötte Juventus.
Alltid något.
Skön story han drar om när Sir Bobby kom och hälsade på på kontoret och berättade hur en Manchester United-manager ska vara.