Spelarbetyg: United – Crystal Palace

David Moyes mannar tog sin andra seger för säsongen och den allra första för skotten på Old Trafford mot Crystal Palace. Målen gjordes i slutet av vardera halvlek från Van Persie och Wayne Rooney.

Matchen präglades av en viss engelsk ytter, Ashley Young. Först ett gult kort för filmning och sedan orsakade han även en straff och frilägesutvisning för Dikgacoi i Crystal Palace. Straffen satte Van Persie säkert i målvaktens högra hörn. Andra halvleken kändes som en transportsträcka mot 90 minuter. Innan slutsignalen hann Wayne Rooney curla in en vacker frispark till slutresultatet 2-0 och Adnan Januzaj samt Marouane Fellaini fick sina debuter i de röda tröjorna.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt

David De Gea 6
Hade en dag på jobbet där han knappt behövde röra bollen. En svettig chans där Gayle chippade utanför som hade ändrat både matchbild och eventuellt betyg.
Fabio 6
Att Fabio fanns med i startelvan förvånade mig. Kommer inte ifrån tanken att undra när han blir skadad igen tyvärr. Defensivt hade brassen inte mycket att göra, medan han samarbetade bra ihop med Valencia i offensiven, framförallt i första halvlek.
Rio Ferdinand 6
Frånsett några riktigt långsamma första steg i duell med Gayle som mycket väl hade kunnat resultera i 0-1 hade Rio en lugn lördagseftermiddag ihop med sin backlinje. Hans långsamhet i tidigare nämnda situation sänker betyget lite i denna match.
Nemanja Vidic 7
Våran kapten är tillbaka och det känns väldigt tryggt att så är fallet. Solid som vanligt och hade inte mycket att göra mer än att göra Marouane Chamakh helt osynlig.
Patrice Evra 7
Anfallsvillig och aktiv i första halvlek där han bland annat skapade en straffmöjlighet. Såg inte mycket av honom i andra men en stabil insats i övrigt.
Antonio Valencia 6
Efter en otroligt svag säsong senast har Antonio inledningsvis startat denna bättre och han har skickat in stenhårda bollar i boxen som han ska göra. Så även i första havleken mot Palace men i andra undrade jag långa stunder om han överhuvudtaget var på planen. Våga köra på Antonio, vi behöver det!
Michael Carrick 8
I och med att laget pressade så pass högt upp i banan hade förra säsongens spelare mer boll än vad jag vanligtvis brukar notera. Alltid lika säker, lugn och professionell även denna match. På bänken för England i båda matcherna under landslagsuppehållet gör säkerligen att han spelar i de viktiga matcherna som kommer mot Leverkusen och derbyt.
Anderson 6
Ska man tro honom själv i intervjuer har Anderson börjat ta sin karriär på allvar denna säsong. Goda nyheter såklart men han måste visa bra mycket mer än det här. En hel del klumpiga bolltapp på mitten och saknar hans säregna tjur-löpningar. Köpet av Fellaini gör det inte enklare för honom. Upp till bevis i matcher som denna.
Ashley Young 7
Att Ashley spelar för våran klubb är för mig en gåta ända sedan han köptes för en dyr prislapp nerifrån Birmingham. I denna matchen handlade väldigt mycket om honom, positivt i form av en skapad straff men tyvärr är det filmningen som jag kommer ihåg och så även Premier Leagues domarkår då det inte var första gången. Skärpning!
Wayne Rooney 8
Relationen till Wayne är infekterad ända sedan 2010 och sommarens händelser gör det inte enklare. Bortser man från det så gör han en väldigt bra match med en klassisk Rooney-arbetsinsats och ett fint frisparksmål.
Robin Van Persie 8
Inte lika isolerad där uppe på topp som i matcherna mot Chelsea och Liverpool. En fröjd att i varje match få kvalitet  i varenda bolltouch från holländaren. Bytte från ”det vanliga hörnet” till målvaktens högra och ett viktigt straffmål precis innan paus.
Marouane Fellaini n/a
Belgaren fick sin debut efter 60 minuter och gjorde inte bort sig på den stunden han fick. Inget större avtryck heller utan täckte ytor bakåt och gjorde det han skulle framåt. Intressant att se hur Moyes tänker spela Fellaini nästkommande 10 dagar med tre matcher av hög kvalitet.
Adnan Januzaj n/a
Piggt inhopp av den unga talangen. Just talang finns där, det är tydligt och han bad inte om ursäkt för sig utan tog för sig på de 25 minuter han fick på planen. Väldigt spännande att få följa hans utveckling.
Chicharito n/a
Fick bara dryga 10 minuter på sig där han som vanligt sprang en del i djupled och fick fram en fin passning till Rooney som tyvärr rensades i sista stund av en Palace försvarare.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS