Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes: Dom var bättre

Efter dagens förlust mot Manchester city, som slutade 1-4, visade Moyes vad han tyckte om matchen. Trots att det bör finnas en inre frustration hos skotten märktes detta inte allt för mycket utåt.
Innan matchen var han noga med att poängtera att trots att det är ett stort derby med mycket prestige och stolthet så är det de tre poängen som räknas. Poängen, prestigen samt stoltheten förlorade United idag efter matchen.

Om matchen

”Vi spelade inte bra, de var bättre. De startade matchen mycket starkare och kvickare än oss. Men vi kommer att bli bättre – det är en lång säsong. Vi kommer att lägga detta bakom oss och gå vidare.”

Moyes tyckte samtidigt att det sena målet i första halvlek förändrade matchbilden en del:
”Vi hade kunnat klara det med 1-0 i baken i halvtid, men att släppa in det andra målet precis innan halvtid ändrar det en del. Samtidigt så kom de ut starka efter halvtid igen.”

Han fortsatte sedan med vad som han tyckte blev Uniteds fall:
”Jag tycker att de [Manchester city] tog tag i matchen väldigt tidigt, vilket vi inte gjorde. Vi fick inte tag på deras mittfältare i början. På grund av det lyckades de dominera. Vi var tvungna att vara bättre, men det var vi inte idag. En eloge till spelarna som fortsatte spela, och tillslut fick de ett mål i utdelning.”

Om Rooney

Rooney var bäst i United idag, och när Moyes fick frågan om vad han tyckte om den engelske landslagsmannens insats gav han följande svar:
”Jag tycker att Rooneys insats idag var enastående. Han förtjänade inte alls att vara på det förlorande lagets sida. Han var topp-klass.”

Om det tuffa spelschemat

”Vi sa att det var en tuff inledning, eller hur? Jag sa då [efter lottningen] att jag inte var övertygad över hur lottningen gick till… och det är jag fortfarande inte.”

Pellegrini om matchen

”Jag tyckte inte bara om att vi vann, utan även på sättet vi vann och på sättet som vi spelade.”

”Vi var bra offensivt och även säkra i försvaret.”

Är det här bästa insatsen av ditt lag sedan du tog över?
”Jag tror att det kan vara det, med tanke på att vi mötte Manchester United.”

”Vi måste fortsätta och även förbättra mycket saker.”


Källa: SkySports.com