Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Sjätte raka segern för U18

U18 tog under lördagsförmiddagen sin sjätte raka seger när man slog Southampton på hemmaplan med 2-1 efter två mål från Ashley Fletcher.

United tar ledningen efter 26 minuters spel när Ashley Fletcher trycker in en retur från nära håll. Samme Fletcher ökar också på Uniteds ledning till 2-0 tio minuter senare när han bredsidar in ett inspel från Harrop i det öppna målet från nära håll.

Matchen var överlag jämn, men med en liten fördel för United som var lite vassare i den sista tredjedelen. Southampton reducerar i den andra halvleken på ett långskott, men trots nygivet hopp och en forcering från Southampton så kunde Unitedförsvaret reda ut det och ta ännu en seger.

United gjorde överlag en stabil match. Försvarsspelet sitter bättre den här säsongen än förra. Harrop är den för dagen bästa spelaren i United, det är han som ligger bakom målen och är oftast den som ligger bakom Uniteds farligheter med sitt smånätta spel från mittfältet. Fletcher var också bra, ständigt på rätt ställe och ett ständigt hot med sin längd inne i boxen. Även yttern Mitchell var bra, det är ovanligt för en sådan kvick och dribblingssäker ytter att kunna kombinera det med den klokheten som han besitter. Ger sällan bort bollen och tar ofta rätt beslut.

Manchester United U18 – Southampton U18 2-1

Uniteds mål: Fletcher (26, 37)
United: Henderson – Evans (Goss 46), McConnell, Borthwick-Jackson, Barber – Riley, Harrop, Willock, Mitchell – Croskery Redmond 60), Fletcher