Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Van Persie och Cleverley spelklara

På dagens presskonferens kunde David Moyes rapportera att Robin van Persie och Tom Cleverley är tillbaka i träning efter skador. United har därmed en skadefri trupp att tillgå. Moyes berättade också att han alltjämt håller på att lära sig jobbet som Unitedmanager och att kontraktsförhandlingarna med Adnan Januzaj fortlöper.

Robin van Persie missade derbyt mot city och ligacupmatchen mot Liverpool med ljumskproblem. Tom Cleverley tvingades stå över mot Liverpool med skadeproblem. Mot Liverpool kunde dock både Phil Jones och Rafael da Silva göra comeback efter skadefrånvaro. Nu meddelar David Moyes att Van Persie och Cleverley är tillbaka i träning, United har således en skadefri trupp att tillgå (med undantag för Darren Fletcher, som ju är sjuk):

”Robin kommer att vara tillbaka och involverad någonstans. Huruvida vi använder honom eller inte så har han tränat idag och är spelklar. Vi får se exakt var han är men han har tränat.

”Tom gjorde också lite träning idag, han är inte allt för seriös. Han liksom slet sitt knä på träning och vi var lite oroliga, men han har inte fått någon reaktion på det. Han har gjort lite träning idag och förhoppningsvis kommer han inte att vara alltför långt borta imorgon heller.”

Om jobbet som Unitedmanager

”Jag har lärt mig varje vecka sedan dagen jag gick in här som en Manchester United-manager. Jag lärde mig något den första dagen och jag har fortsatt lära mig sedan dess.

”Jag tror inte att det kommer att förändras på en lång tid. Jag tror till och med att managerns som precis har lämnat kontinuerligt lärde sig jobbet. Jag är relativt ny här så jag lär mig fortfarande allting om det.

”Jag tror att om du spelar stormatcher så är det en del av det. Den här klubben har alltid spelat i stora matcher, i stora finaler och matcher som verkligen betyder något. Matcherna den här veckan betydde något. I några av dem gjorde vi bättre än i de andra.”

Om Steve Clarke och West Brom

West Brom började säsongen dåligt och tog blott två poäng på de fyra första matcherna. I lördags vann man dock mot krislaget Sunderland och i veckan pressade ett reservbetonat West Brom Arsenal till straffar i ligacupen. Managern Steve Clarke är endast inne på sin andra säsong som manager men Moyes är imponerad av motståndaren som väntar imorgon:

”Steve har gjort ett fantastiskt jobb. Förra året slutade de åtta i Premier League och under långa perioder, när jag var i Everton, var de laget som var däruppe med oss precis bakom topplagen.

”Så han har gjort ett stabilt jobb efter att ha tagit över efter Roy Hodgson, och överlag tycker jag att West Brom är en stabil fotbollsklubb som har fortsatt att göra framsteg. De gjorde flera nyförvärv på deadline day och jag är säker på att han har förbättrat sin trupp.”

Om Adnan Januzajs kontrakt

Moyes har börjat ge utrymme för Adnan Januzaj i sina laguttagningar och den unga belgaren har imponerat. Januzaj har emellertid inte skrivit på något nytt kontrakt men Moyes tror att det bara är en tidsfråga:

”Såvitt jag vet så går det framåt. Så fort vi får nyheterna kommer vi att ge dem till er.”


Källa: Manutd.com