Spelarbetyg: United – Liverpool 1-0

På grund av tekniskt strul så kommer spelarbetygen från ligacup-matchen i onsdags först ikväll. Håll till godo.

David De Gea 7
Spanjoren stod för en stabil insats och höll nollan. Några riktigt bra räddningar, framförallt i andra halvlek. En fantastisk utspark som startade ett farligt anfall understrykte De Geas kvalité med fötterna.
Rafael 7
Rafael återvände från sin skada med en bra insats. Hans aggressiva försvarsspel och offensiva löpningar är viktiga inslag i Uniteds spel och har saknats. Inte 100 %, men bör ändå få en svit med matcher nu. Blir en nyckelspelare i år igen.
Chris Smalling 8
Uniteds bäste. Fick efter två matcher som högerback flytta in på sin naturliga position och var strålande. Följsam och noggrann hela matchen, förutom en dålig passning som kunde ställt till det. Fick mycket att jobba med men löste det mycket bra tillsammans med Evans. Många viktiga brytningar och en riktigt vass nick när han rensade framför Sturridge. 
Jonny Evans 8
Första matchen för säsongen för nordirländaren, och han levererade direkt. Har inte riktigt tajmingen än, vilket syntes några gånger, men totalt sett en mycket bra insats. Den av Uniteds försvarare som har absolut bäst uppspelsfot och det är en dimension som inte ska underskattas. Spelade sig ur många situationer, och kommer bara bli bättre när han är i full matchform. 
Alexander Büttner 6
Spelade visserligen upp sig i den andra halvleken, men det är för mycket dåliga beslut och det defensiva positionsspelet är inte alltid som det bör vara. Lyckades dock med en hel del brytningar där han klev in framför sin motståndare, och gör en godkänd insats.
Nani 6
Gjorde sin första start för säsongen och det syntes att han saknar matchträning. Inledningen var lovande då Uniteds offensiva kvartett hade mycket rörelse och det gick fort i passningsspelet. Kom sedan ur matchen och tog en hel del felbeslut men gör ändå en godkänd match. Behöver få en svit av matcher för att bygga upp formen. Utbytt i 90:e minuten.
Phil Jones 7
Stod för ett enormt defensivt arbete då hans 19 år äldre mittfältskollegas defensiv är direkt dålig. Stoppade upp många anfall med lyckade brytningar och bollvinster, men det syns att det inte är hans naturliga position. Tillför inte mycket i anfallsspelet då Jones passningsspel inte är av den klassen som förväntas av en central mittfältare i United. Phil Jones jobbar dock alltid hårdare än de flesta och så även i onsdags.
Ryan Giggs 6
Player/coach-Giggs var tillbaka efter tre matchers frånvaro och får godkänt. Defensiven var som vanligt nästan icke-existerande, vilket var en av anledningarna att Liverpool enkelt kunde spela igenom Uniteds mittfält. Offensivt tillförde Giggs dock en hel del och passningsspelet var bättre än vanligt. Viktig med sin rutin i slutskedet.
Shinji Kagawa 6
Andra matchen från start, återigen till vänster. Fortsätter att sakta spela sig in i matchform och bidrog enormt till att United lyckades hålla i bollen mer än mot city. Slarvar en hel del emellanåt, men förhoppningsvis är det en följd av matchovana. Vändningen och skottet i ribban i andra halvlek var en aptitretare om vad som komma skall. Utbytt i 73:e minuten. 
Wayne Rooney 8
Lagkapten för kvällen. Såg farlig ut varje gång han hade bollen runt Liverpools straffområde och bjöd på en del utsökta passningar. Tog även ett stort jobb defensivt, och var en av Uniteds bästa matchen igenom. I storform.  
Javier Hernandez 7
Matchvinnare. Gör alltid mål känns det som, och givetvis dök han upp på rätt plats även mot Liverpool. Målet var också den enda egentliga chansen han hade, Chicharito är effektivare än de flesta forwards. Även nyttig i sitt targetspel där han många gånger lyckades hålla i bollen och United kunde flytta upp laget. Utbytt i 73:e minuten. 
Avbytare
Michael Carrick NA
Inbytt i 73:e minuten. Spelade för kort tid för att betygsättas på ett rättvist sätt men lyckades stabilisera upp det centrala mittfältet.
Adnan Januzaj NA
Inbytt i 73:e minuten. Spelade för kort tid för att betygsättas på ett rättvist sätt men Uniteds största talang sen Ronaldo och Rooney fortsätter att få speltid.
Danny Welbeck NA
Inbytt i 90:e minuten. Spelade för kort tid för att betygsättas.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS