Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Rio kvar i Manchester

Manchester United är på plats i Donetsk inför onsdagens match mot Shakhtar. På presskonferensen inför matchen berättade David Moyes att Rio Ferdinand, Anderson, Fabio da Silva och Wilfried Zaha inte följde med till Ukraina. Robin van Persie är frisk men kanske börjar på bänken. Annars lovade Moyes att resultaten kommer. Dessutom får vi några ord från Shakhtars tränare Mircea Lucescu.

Läget i laget

”Vi har lämnat en eller två spelare hemma. Anderson, Fabio, Wilf Zaha och Rio Ferdinand är inte med oss. Jag hade oavsett inte tänkt ta med Rio men har ett lättare ljumskproblem. Det är inget allvarligt,” sa Moyes på presskonferensen.

Vi bjöds inte på någon konkret information om Tom Cleverley men vi förmodar att han är spelklar igen. En som eventuellt inte är spelklar är Anders Lindegaard som enligt obekräftade rapporter har en fingerskada, vilket skulle förklara att Ben Amos har suttit på bänken de senaste matcherna.

En som vi vet är spelklar är Robin van Persie som gjorde comeback med ett inhopp mot West Brom efter att ha missat ett par matcher med en lättare skada. Moyes är imponerad av Van Persie men indikerar ändå att anfallaren kan få börja på bänken imorgon:

”Ja, Robin är spelklar. Men vi kommer att fatta ett beslut imorgon huruvida vi spelar honom från start eller inte.

”Han är så bra som någon jag har sett. Hans rörelse och hans medvetenhet på planen är fantastisk i form av de positioner han intar. Och han är en fantastisk målskytt, [kapabel att] göra att olika typer av mål.”

Resultaten kommer

David Moyes har fått en tuff start på sin Unitedkarriär. Han är dock säker på att det kommer att vända och påpekar att han har varit i tuffa lägen förr:

”Jag har varit i situationer som är väldigt lik den här i mina gamla klubbar Everton och, också i, Preston. Du går vidare och du gör rätt saker. Jag har inte förändrat vad jag har gjort. Jag kommer att fortsätta göra det. Resultaten kommer att komma. Jag har ingen tvekan om det.

”Det är alltid så med Manchester United, alla är intresserade av dem. Det är vad alla pratar om i hela världen. Det är därför det är, enligt mig, den bästa klubben. Det är en stor ära att vara managern. Även vid vår ankomst här i Donetsk har vi tagits emot av massor av supportrar på flygplatsen. Det är en fantastisk sak.

”Vi håller på att lära känna [spelarna]. Vi förstår dem mycket bättre. Jag börjar få en bättre känsla för dem alla. Jag vet en sak om dem – de är riktigt bra spelare, toppspelare är dem. Det kommer aldrig att ändra.”

Lucescu: Moyes kommer lösa alla problem

Shakhtar Donetsk tränare Mircea Lucescu gillar Champions League och ser fram emot att välkomna en ny motståndare till Donbass Arena imorgon:

”Champions League-matcher är alltid som en semester för mig, jag ser verkligen fram emot dessa matcher. Sedan jag blev Shakhtars tränare har vi tagit många stora namn till Donetsk. Bara fyra fantastiska klubbar har inte kommit hit än: Bayern München, Manchester United, Real Madrid och Liverpool. Nu spelar United på Donbass Arena, men vi måste nå slutspelet om vi vill möta Real eller Bayern.”

Lucescu nämnde inte hur hans lag ska gå tillväga för att få möta Liverpool. Däremot påpekar han att David Moyes inte har hittat riktigt rätt än men att det bara är en tidsfråga:

”Jag har tittat på de flesta av Uniteds senaste matcher och kan säga att David Moyes inte har hittat sin bästa laguppställning än, då han byter ut fyra eller fem spelare från match till match. Samspelet mellan deras spelare är inte lika bra som det brukade vara så laget lider, vilket händer med oss också eftersom Shakhtar har massor av nya spelare.

”Jag känner till Moyes arbete i Everton, han är utan tvekan en av de bästa tränarna i Premier League, men han behöver tid för att organisera sitt nya lag på rätt sätt. Jag tycker att Carlo Ancelotti, Manuel Pellegrini och Jose Mourinho har samma svårigheter. Jag är säker på att förr eller senare kommer han att lösa alla sina nuvarande problem. Men jag hoppas att det händer efter matchen i Donetsk!”

Lucescu har i stort sett ett skadefritt lag att tillgå. Luiz Adriano har varit tveksam men Lucescu tror att Adriano kommer till spel: ”Om inget dåligt händer idag kommer han säkerligen att spela.”


Källor: Manutd.com, Uefa.com, Theguardian.com