Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Förlust mot Shakhtar i Youth League

Det blev, trots ett stort spelövertag, förlust för Uniteds U19-lag i UEFA Youth League på bortaplan mot Shakhtar Donetsk.

Unitedspelarna såg nervösa ut inledningsvis och åkte också på ett tungt baklängesmål efter endast tre minuters spel när en inläggsfrispark slås in och touchar möjligtvis en Unitedförsvarares huvud innan den går förbi Gollini och in i mål. Det såg inte ut som någon omöjlighet att nicka bort bollen eller för Gollini att rädda den.

United tar nu över det mesta av spelet, men är inte ens nära på att skapa en riktig målchans innan domaren blåser för halvtidsvila.

I andra halvlek börjar United mycket bättre, och hotar mer nu. Men det är mest nästan-lägen och de riktigt farliga målchanserna lyser med sin frånvaro. Men med kvarten kvar slår Pereira ett inlägg där Wilson hinner före målvakten och han kan relativt enkelt nicka in kvitteringen.

United fortsätter att vara det bättre laget, men utan att skapa något av värde. Dock sker ännu ett misstag i Unitedförsvaret, i minut 87, när Ioannou försöker klacka bort bollen men istället får Shakhtar en kontring och efter en del trassel och returer kan en Shakhtarspelare slå in segermålet. United försöker desperat få in en kvitteringen, men man är inte särskilt nära ett kvitteringsmål och efter 92 minuter blåser domaren av matchen.

United gör ingen bra match – framför allt skapar man för lite målchanser – men det här är ändå en match man inte ska behöva förlora. Shakhtar hade knappt några riktiga anfall på hela matchen trots att man är hemmalag. United såg inledningsvis nervösa ut och i andra halvlek när man spelade bättre så hade Shakhtar resultatet att spela på. Tyvärr gör man för många misstag i backlinjen.

Det är få Unitedspelare som sticker ut idag men Rothwell var den mittfältare som visade mest, utmärkt touch och bra driv. Många andra spelare hade stora problem med touchen idag. Även Pereira spelar bra och slår ett utmärkt inlägg som ledde till målet. Wilson fick i princip inget att jobba med, men gör mål på sin enda halvchans han har. Imponerande.

Shakhtar Donetsk U19 – Manchester United U19 2-1 (1-0)

Uniteds mål: Wilson (76)
United: Gollini – Evans (Fletcher 63), Grimshaw, Ioannou, Goss – Weir, Rothwell, Pearson, Pereira, Byrne (Harrop 14) – Wilson