Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Giggs stolt rekordman

När Ryan Giggs blev inbytt då United spelade oavgjort mot Shakhtar var det hans 145:e Champions League-match – nytt rekord i turneringen. Efter matchen berättade Giggs att han är stolt över rekordet.

Inför matchen delade Giggs rekordet tillsammans med Raul men nu är Giggs alltså ensam rekordman. Trea på listan är Paolo Maldini med 140 Champions League-matcher. Xavi (136) och Iker Casillas (129) är de nu aktiva spelare som är närmast att utmana Giggs rekord. Paul Scholes är tvåa i United och, just nu, sexa totalt med 130 matcher. En notis är att Giggs rekord inkluderar kvalmatcher, något som Uefa gillar att räkna bort. Totalt har Giggs gjort 152 Europamatcher, då han också har spelat i Uefacupen (3), Europa League (2), cupvinnarcupen (1) och supercupen (1).

”Det betyder mycket,” sa Giggs efter matchen. ”Det är toppen på europeisk fotboll och att spela så många matcher är givetvis speciellt.”

David Moyes var imponerad av Giggs rekord: ”Det var fantastiskt. Han visste att han skulle bli inbytt och [slå rekordet], men vilken prestation och vilken spelare.”

Om Giggs var nöjd över rekordet så gillade han inte att United tappade poäng i matchen:

”När du spelar för United och du tar ledningen med 1-0 räknar du med att du ska kunna vinna matchen. Men all respekt till Shakhtar, de har några hyggliga spelare och satte oss under en hel del press. Vi vann vår första match och spelade oavgjort i en väldigt svår bortamatch så det tar vi.

”Vi är i en bra position, det här är ett tufft ställe att komma till. Förhoppningsvis kan vi få några segrar från de kommande matcherna och det kommer att sätta oss i en bra position.”


Källa: Manutd.com