Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sir Alex Ferguson hedrad med hederstitel och egen gata

I måndags hedrades Sir Alex Ferguson på nytt. Den här gången var det Trafford Borough Council som hedrade Manchester Uniteds före detta manager. Ferguson fick ta emot utmärkelsen Honourary Freedom of the Borough of Trafford och dessutom fick han en gata uppkallad efter sig.

Det är gatan som tidigare hette Water’s Reach som numer bär namnet Sir Alex Ferguson Way. Gatan närmar sig Old Trafford och övergår sedermera i Sir Matt Busby Way, som i sin tur bytte namn från Warwick Road North för 20 år sedan (formellt kan det nog vara så att Sir Alex Ferguson Way slutar norr om kanalen).

I en ceremoni i Trafford Town Hall fick Ferguson också ta emot utmärkelsen Honourary Freedom of the Borough of Trafford, något som idag är en hederstitel utan speciella privilegier.

Innan Sir Alex Ferguson avtäckte skylten som förkunnar att gatan nu bär hans namn yttrade han några ord:

Det är ett privilegium och en ära att få en gata namngiven efter mig. Du förväntar dig inte dessa saker i livet.

Det kapslar antagligen in de senaste 26 åren, att komma till den fantastiska klubben, historien av det. Det har varit en otrolig resa för mig, som slutar idag för mig då jag avtäcker den här vägskylten: Sir Alex Ferguson Way. Jag är väldigt stolt över det och jag är stolt över alla som har varit associerade med klubben.

Jag skulle vilja tack Manchester United som bjöd mig ner hit för 26 år sedan. Det var ett fantastiskt lyft i mitt liv och en utmaning som jag accepterade. Och vi är där vi är nu.

Det är en fantastisk, fantastisk fotbollsklubb. Ni, supportrarna, har njutit av det. Och tror fortfarande att många av våra unga fans inte kommer ihåg att det fanns dåliga dagar. Att hantera dåliga dagar är vad vi var bra på. Den här klubben kommer alltid att gå vidare.

Vi har en fantastisk organisation, fantastiska medarbetare, underbara människor och det finns bara en väg och det är upp för Manchester United. Jag tackar alla som är här, alla mina vänner, hela min familj och min fru – bossen. Hon tog förresten ut alla vinnande lag.

Tack för att ni kom hit. Tack till borgmästaren och Trafford Borough för den här fantastiska äran och dagen vi har haft idag i stadshuset. Det har varit fullständigt briljant.

Jag kommer att avtäcka det här, så tack än en gång för äran att få göra det här.


Källor: Manutd.com, Theguardian.com