Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Now, that was a waste

notgood
”Not the result we wanted” skriver Uniteds oberoende Twitter. Jaså.
Det här var nästan en karbonkopia på mötet på Old Trafford i januari. Det visar om inte annat statistiken. En viktig skillnad är dock att Fergie inte fegade i sin byten som Moyes gjorde i dag. Att plocka ut Rooney till förmån till Smalling är inte bara ett försök att hålla 1-0 i slutminuterna, det är också en signal till Southampton att det finns någonting att hämta på Old Trafford.
Jag skrev direkt när det bytet kom att det var pinsamt och det tycker jag fortfarande (även om Jones flyttade upp till mittfältet, men fan vore väl annars, vi kan ju inte spela med fembackslinje!). Så ska inte en Unitedmanager agera i det läget, men han känner väl antagligen ett sånt stort tryck att han ansåg det vara vettigt. Det var det inte. Det var inte heller särskilt smart att sätta in Giggs i stället för Nani.
Läropengar för The Chosen One. Och han lider garanterat också i kväll, förhoppningsvis ser han också över sina byten och inser att han tränar United nuförtiden. I min värld har han fortfarande till våren 2015 på sig att få allting rätt, men jag skulle inte börja blöda ur ögonen om han skyndade sig lite.
On the bright side:

 • En del anfall var finfina. Framförallt i första halvlek, that is.
 • RvP. Mer av den gamle i dag.
 • Januzajs kontraktsförlängning. Jag var som bekant aldrig orolig, men det är alltid kul att få det på pränt. Och han var den som hade mest kreativitet i sig i dag.
 • Nani. Fortfarande vår bäste winger (jag räknar inte Januzaj som renodlad sådan).
 • Evans/Jones. Speciellt Evans var en best i dag. Påminde mycket om Rio när Rio var som bäst. Mjuk, len, inga tacklingar, följsam, på gränsen till felfri. Hade vi hållit nollan hade han varit det. Som mittback är man aldrig felfri om man släpper in mål även om man ligger skadad utanför planen.

On the dark side:

 • Fellaini. Helt off the pace. Hade en handfull viktiga erövringar där han läste spelet fint, men det ser ju ut som att han spelar i League One-tempo. Spelade han inte i Everton i fem år? I den här ligan?
 • Effektiviteten. Två i ribban, ett kanonläge till för RvP.
 • Passningsspelet! Bedrövligt!
 • Oförmågan att hantera Southamptons press. När Saints stängde av Carrick blev United på gränsen till handlingsförlamat.
 • Evra var ut och tomtade sig flera gånger. Kom fel i anfallen, kom fel i försvaret.

Nere i dyn, bland slammet:

 • En poäng på två hemmamatcher mot WBA och Southampton. Hade någon sagt det före säsongen, ens med min Rio som tränare, hade jag kunnat lova att typ skjuta sönder mina egna knäskålar om det skulle inträffa.

Likheter med mötet på OT i januari, sett med Unitedstats för ögonen:

 • Skottförsök. 11 i januari – 12 i dag.
 • Passningar. 300 av 398 – 308 av 391.
 • Slutförda: 75 procent – 79 procent.
 • Bollinnehav: 42,7 – 46,4.
 • Lyckade inlägg: 6/18 – 3/18.
 • Endast tre gånger under 2013 har United haft mindre än 80 procent av passningarna rätt på OT. Två gånger mot Saints, en gång mot city.

Annars:

 • Vida sägs lida av skadan han ådrog sig mot Sunderland och ska inte ha tränat mycket under landslagsuppehållet. Därav frånvaron.
 • Ashley Young, Anderson och Tony V är knappast skadade, utan bara för dåliga för att platsa i ligaåttans startelva.
 • Jag ÄLSKAR Januzajs pokerfejs. Han rörde som bekant inte en min när han kvitterade mot Sunderland, han rör inte en min när han blir nersparkad och han rör inte en min när han får varningar.
 • Rooney blandade rejält i dag. Ingen toppdag, men nog skulle han ha varit kvar på planen, alternativt bytts mot Chicha eller Kagawa. Japanen måste flytta i januari om han vill spela VM.
 • Jag skrev efter mardrömmen mot city att det var viktigt att se hur United svarade på den avklädningen. Svaret är fyra poäng på tre matcher mot Sunderland, WBA och Southampton. Och det är fyra poäng helt utan mersmak.
 • Vi har vunnit en av våra sex senaste matcher. 1 av 6.
 • Angående Fellainis handoperation hoppas och tror jag att United kör den i januari och samtidigt plockar in en till mittfältare.
 • Avslutningsvis måste jag än en gång säga att jag avskyr mer de präktiga Unitedfans som kommer till liv efter ännu en medioker insats med inlägg som ”sluta med era överreaktioner, sluta, sluta, sluta”. Fans överreagerar lika mycket vid vinster som förluster. Fans får reagera hur fans vill. Det hör till och är fansens privilegium.