Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nytt femårskontrakt för Januzaj

Manchester United kunde idag meddela att Adnan Januzaj har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben. Det nya kontraktet binder Januzaj till United till juni 2018.

Januzaj skrev på för United som 16-åring i mars 2011 och har sedan dess tagit sig från juniorlaget hela vägen till a-laget. Han belönades med ett tröjnummer förra säsongen och fick vara med i a-lagstruppen för första gången i Sir Alex Fergusons sista match som manager, mot West Brom i våras. Den gången fick Januzaj nöja sig med en plats på bänken.

Under David Moyes ledning har dock Januzaj slagit sig in i a-laget. Efter att ha imponerat under försäsongen fick han göra sin riktiga Uniteddebut då han hoppade in när United vann mot Wigan i Community Shield. Januzajs karriärutveckling fortsatte då han gjorde Premier League-debut med ett inhopp mot Crystal Palace den 14 september. Inhopp i ligacupen mot Liverpool och i ligan mot West Brom följde innan han fick göra sin första match från start i bortamatchen mot Sunderland. Den matchen blev, som vi alla väl känner till, en saga då Januzaj slog till två mål och blev matchvinnare då United vann med 2-1. Förhoppningsvis får vi se mer av Januzaj i eftermiddagens match mot Southampton.

David Moyes sa: ”Jag är mycket glad att Adnan har bundit sin framtid till United. Han är en enastående talang och har genomgående imponerat på mig sedan jag kom till United i juli. Hans balans, rörelse och förmåga att ta sig förbi spelare är verkligen exceptionella för en pojke i hans ålder. Det är fantastiskt att han känner att den här klubben, med dess tradition för att utveckla unga spelare och ge dem en chans på de största arenorna, är den bästa platsen för honom att vara.”

Adnan Januzaj sa: ”Det är en fantastisk känsla att kunna skriva på för Manchester United. Sedan jag kom hit har jag alltid känt att det här är den rätta klubben för mig. Den här säsongen har varit fantastisk för mig – att få följa med på försäsongsturnén, göra min debut i Community Shield-segern på Wembley och sedan slå mig in i laget i Sunderland – det är som en dröm. Jag vill arbeta hårt nu och etablera mig som en Manchester United-spelare.”


Källa: Manutd.com