Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagens lag: United – Sociedad

Startelvorna för kvällens Champions League-match mellan Manchester United och Real Sociedad är nu offentliga. I United noterar vi att Shinji Kagawa och Javier Hernandez spelar från start.

Hernandez får chansen då varken Robin van Persie eller Danny Welbeck är med i Uniteds trupp. Vi vet att båda har haft skadeproblem, även om Van Persie spelade mot Southampton i lördags, vilket gör att vi förmodar att de inte är i tillräckligt bra fysiskt slag för att komma till spel. Bakom Hernandez hittar vi Wayne Rooney.

Kagawa tar förmodligen den plats på vänsterkanten som Adnan Januzaj har haft de senaste matcherna. Januzaj tar plats på bänken och kan därmed hoppas på Champions League-debut. På högerkanten är Antonio Valencia tillbaka i laget på Nanis bekostnad.

På mittfältet tar Ryan Giggs plats bredvid Michael Carrick sedan Marouane Fellaini petats till bänken medan Tom Cleverley inte verkar vara kvitt sin skada.

I mittförsvaret får Phil Jones och Jonny Evans chansen på nytt. Varken Rio Ferdinand eller Nemanja Vidic är med i truppen. Rafael da Silva och Patrice Evra tar förstås hand om ytterbacksplatserna och David de Gea vaktar målet.

Manchester United

De Gea
Rafael, Jones, Evans, Evra
Carrick, Giggs
Valencia, Rooney, Kagawa
Hernandez

Avbytare: Lindegaard, Smalling, Nani, Young, Buttner, Fellaini, Januzaj

Real Sociedad: Bravo; Martinez, Mikel, Inigo, De la Bella; Bergara, Zurutuza, Prieto; Vela, Seferovic, Griezmann
Avbytare: Zubikarai, Ansotegi, Cadamuro, Pardo, Ros, Castro, Agirretxe

Domare: Bas Nijhuis (Holland)

Matchen sparkar, som Champions League-traditionen bjuder, igång klockan 20.45. Kanalen för spektaklet är Viasat Motor (HD), alternativt Viaplay.

COME ON UNITED!