Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – Southampton

I väntan på Cl-mötet mot Sociedad kommer här spelarbetygen från ligamatchen i lördags. United tappade då en uddamålsledning hemma mot Southampton sedan Moyes valt att säkra upp bakåt i slutminuterna. Strax därefter var kvitteringen ett faktum och United var aldrig riktigt nära ett segermål under återstoden av matchen. Målskytt för United var Robin van Persie efter förarbete av Rooney och Januzaj.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
6,5

Med beröm godkänd. Hade en motståndare i knät i samband med målet och var därmed utan chans att rädda. Hade inte jättemycket att stå i då Southamptons avslut inte var av högsta kvalitet. Visade ändå kvalitet med en benparad och vid Lallanas skott utifrån i den andra halvleken fick han det svåra att se oerhört enkelt ut.

Rafael
6

Ovanligt anonym offensivt. Skötte sig defensivt.

Phil Jones
7,5

Varnad. Fick förtroendet centralt och tog chansen genom att – tillsammans med mittbackskollegan för dagen – upp en imponerande stabilitet matchen igenom.

Jonny Evans
8

Var till och med snäppet vassare än ovanstående och nickade iväg boll efter boll från straffområdet. Firma Jones-Evans blir väldigt spännande att följa när den dagen de på allvar ska ersätta Rio och Vida.

Patrice Evra
5

Gjorde några missar för mycket bakåt för att klara sig undan med godkänt. Något mer involverad offensivt än vad Rafael var, men inte lika mycket som önskas.

Michael Carrick
6

Inte på den nivå vi förväntar oss, delvis på grund av motståndarnas skicklighet vad gäller att ta bort honom från speluppbyggnadsfasen. Med detta i beaktande grejar han godkänt.

Marouane Fellaini
5

Utbytt 67´.Bollvinnare, men såg seg ut och åstadkom i princip nada i en match där United helt fick förlita sig på sina yttrar.

Nani
7

Utbytt 76´. En gedigen insats av portugisen som ofta valde rätt alternativ och var mycket nära att noteras för en assist sedan han serverat Rooney då denne sköt i överliggaren.

Adnan Januzaj
7,5

Varnad. Var på nytt ett utropstecken. Stod för finfina framspelningar, som den i förspelet till ledningsmålet, vassa dribblingar och visade dessutom prov på ett imponerande långskott. Med pigga ben och god spelförståelse så ser han till att ständigt vara spelbar, en förmåga som inte kan överskattas.

Wayne Rooney
6,5

En assist. Utbytt 87´. Låg bakom ledningsmålet efter en bra tajmad löpning och ett avslut som tvingade Boruc att lämna returen rakt ut. Samarbetet med RvP ser lovande ut och med marginalerna på sin sida hade dessa resulterat i ett par baljor till.

Robin van Persie
7

Ett mål. Äntligen målskytt igen efter att ha avslutat kyligt, vilket är mycket, mycket viktigt. Var ett par knappa – om än korrekt blåsta – offsideavblåsningar ifrån fler mål. Det tidigare nämnda samarbetet med anfallskollegan måste fortsätta och vässas något snäpp för att trenden – Uniteds that is – skall kunna vändas.

Ryan Giggs
n/a

Inbytt 69´. Var ganska nära att få näta för första gången den här säsongen, men hann inte riktigt fram i tid. Rutinen lyste igenom vid en sekvens när United jagade ett segermål mot slutet, då han elegant drev förbi en bevakare och slog ett fint, om än resultatlöst, inlägg. I lägen som dessa är han fortfarande en grym tillgång.

Danny Welbeck
n/a

Inbytt 76´. Nära att löpa sig fri och hade i samma skede kunnat frispela Rooney om han hade tittat upp. Offensiven blev ibland lidande då Evra stundtals behövde understöd på sin kant.

Chris Smalling
n/a

Inbytt 87´. Hann inte uträtta särskilt mycket. Tungt att få kvitteringsmålet emot sig direkt efter att ha blivit inbytt i syfte att täppa igen bakåt-