Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

United förlorade i UEFA Youth League

Det blev förlust i hemmamatchen mot Real Sociedad för Uniteds U19-lag. Ett tidigt mål sänkte United som aldrig kom tillbaka.

Spanjorerna tog ledningen redan efter fyra minuters spel efter ett fint anfall. United hade svårt att få igång något eget spel och Sociedad hade bra kontroll på händelserna där ute.

I andra halvlek spelade United bättre och kunde flytta upp positionerna. Men Sociedad fortsatte att spela solitt och bjöd inte på mycket. Det var snarare Uniteds målvakt Joel Pereira som fick briljera med några svettiga räddningar. United hade en del chanser, bland annat en straffsituation som såg misstänkt ut, men marginalerna var inte på Uniteds sida.

På stopptid fick sedan Ben Pearson sitt andra gula kort och blev därmed utvisad. Det var Uniteds andra utvisning i turneringen och ett kvitto på att domarna hemma i England sätter en orimligt hög nivå på vad som tillåts.

Annat att notera var att Saidy Janko, nyförvärvet från FC Zürich, fick debutera och gjorde en väldigt bra match.

United har nu tre poäng efter tre spelade matcher, och är i stort poängbehov i de tre avslutande matcherna.

Manchester United U19 – Real Sciedad U19 0-1 (0-1)

United: J.Pereira – Janko, McConnell, Ioannou, Rowley (Goss 76) – A.Pereira (Weir 58), Rothwell, Pearson, Harrop (Fletcher 66) – Byrne, Wilson