Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – Stoke City

United tog sin fjärde ligaseger för säsongen, och den blott andra på hemmamark, när Stoke City besegrades på Old Trafford. Siffrorna skrevs till 3-2 efter en sen vändning där Javier Hernandez blev matchvinnare.

United gjorde fyra ändringar från laget som spelade i Champions League mot Real Sociedad, men insatsen var inte lika bra. United hade svårt att luckra upp den täta defensiv gästerna ställde upp och hade även problem med bortalagets kontringar. I slutändan blev det dock en rättvis seger. Det fanns också en del bra spelarinsatser.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Startelvan

David De Gea

8

Spanjorens form fortsätter. Räddade United med flera bra räddningar i den första halvleken och är säkerheten själv som vanligt. Det råder väl ingen tvekan längre om att Dave är ligans bästa målvakt och han bör belönas med ett nytt kontrakt snart. Uniteds bäste. 

Chris Smalling

5,5

Utbytt i 76:e. Nej, högerback är han inte, den gode Smalling. Hade problem med Arnautovic, tillförde inget i offensiven och ser inte ut att trivas på kanten. Valdes före Rafael på grund av sin längd, ett val som inte föll väl ut då brasilianarens offensiv saknades. Smalling är mittback, och ska förbli det.

Phil Jones

6

Klantigt agerande före frisparken som betydde 1-2. Hade problem med Crouch inledningsvis, men spelade upp sig. Förmågan att kliva in före motståndare och på så sätt starta anfall är en viktig del av Jones spel, och han gjorde det flera gånger om. Men han kan bättre.

Jonny Evans

7

Uniteds bäste försvarare för dagen. Hade även han en del problem inledningsvis, men Evans framstår alltmer som en ledare i dagens United som driver på medspelarna. Borde agerat mer resolut vid 0-1 målet. Missade några crossbollar han vanligtvis klarar av bättre. Men viktig med sin uppspelsfot.

Patrice Evra

6

Väldigt tafatt i sitt agerande försvarsmässigt i första halvlek, bland annat på första målet där Crouch fick komma före lite väl enkelt. Bra offensivt sett, med en utmärkt prestation till 3-2 målet. Inlägget höll högsta klass.

Nani

6

Utbytt i 58:e. Pigg inledning där han enkelt tog sig förbi motståndare. Beslutsfattandet var dock på en väldigt låg nivå. Hade ett bra skott i första halvlek, men annars är det inlägget som ledde fram till 1-1 som står ut. Kan mycket bättre, men var ändå godkänd.

Michael Carrick

7

Stod för en bra match där hans passningsspel var riktigt bra och var högst bidragande till att United behöll bollen i laget bättre än i senaste ligamatchen mot Southampton. Hittade flera gånger förbi Stoke-mittfältet och direkt upp på forwards varav en i första halvlek var en av säsongens bästa passningar. 

Tom Cleverley

6

Utbytt i 68:e. Hade större problem i passningsspelet än vanligt, vilket dock kan bero på att han varit borta ett tag på grund av skada. Löpte bra vilket skapade yta för Carrick att styra och ställa. Blir bättre med mer speltid framöver.

Shinji Kagawa

7

Inte lika lyckad som mot Sociedad, men stod för en bra insats. Rörde sig väldigt fritt. Borde kanske stannat mer på kanten för att dra isär Stoke-försvaret men hade uppenbarligen inte de instruktionerna. Alltid smart när han har bollen och kan utnyttjas mer. 

Wayne Rooney

8

Rooney är Uniteds bäste offensiva spelare just nu och var bästa utespelare i lördags. Tog tag i matchen när han flyttades ner på mittfältet och det positionsbytet var en starkt bidragande orsak till vändningen. Mycket vackert nickmål fram till 2-2.

Robin van Persie

6

Målskytt igen men spelmässigt är han inte i form. Måste ta tag i sin form för mot Sociedad såg firma Kagawa-Rooney lovande ut. Krävs dock mycket för att RvP ska petas. Trots en svag insats står han på ett mål och en assist efter matchen. 

Inhoppare

Adnan Januzaj

7

Inbytt i 58:e. Livligt inhopp av 18-åringen. Stoke sjönk omedelbart efter hans inhopp med 5-10 meter av respekt för hans förmåga att hitta in bakom backlinjen med precisa passningar. Stoke försökte också ”dubbla” mot Adnan på kanten, men med det självförtroendet han har går han rakt emot ändå. Med i spelet innan 3-2 målet. Given i elvan mot Norwich.

Javier Hernandez

7

Inbytt i 68:e, Tryckte ner Stokeförsvaret ytterligare med sina löpningar. Inte inblandad någonting förrän han dök upp vid målet. Jättefin rörelse innan målet, lurade bort Huth totalt. Matchvinnare, som han tenderar att bli när han är med.

Antonio Valencia

n/a

Inbytt i 76:e. Skulle fylla på efter högerkanten men efter fyra minuter hade United vänt och då var han mer kontrollerad efteråt. Spelade för kort tid för att betygsättas.