Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Stoke borta i ligacupens kvartsfinal

Ligacupens kvartsfinaler lottades igår kväll och på Uniteds lott föll en bortamatch mot Stoke City.

Ligacupen, kvartsfinaler

  • Leicester – Manchester city
  • Stoke – Manchester United
  • Sunderland/Southampton – Chelsea
  • Tottenham – West Ham

United har tagit sig till kvartsfinalen genom att besegra Liverpool och Norwich, båda matcherna på Old Trafford. Stokes resa till kvartsfinaler har kommit efter man enbart mött lag från de lägre divisionerna. I omgång 2 vann Stoke mot Walsall på hemmaplan och i omgång 3 vann man borta mot Tranmere. I veckans åttondelsfinal ställdes Stoke mot Birmingham på bortaplan och såg ut att gå mot en säker seger. Med två mål de sista fem minuterna ordnade dock Birmingham en förlängning. Stoke tog ledningen på nytt men Birmingham skulle kvittera då bara ett par minuter återstod av förlängningen. På straffarna var dock Stoke starkast.

Matchen kommer att spelas onsdagen den 18 december och tevesänds i England, vilket borgar för att den även kommer att tevesändas i Sverige.

Lagens senaste möte minns vi förstås, då United vann med 3-2 på Old Trafford i lördags efter att ha vänt underläge till seger. United har överlag haft det lätt mot Stoke sedan Stoke gick upp till Premier League för några år sedan.

I övrigt noterar vi att de förmodat bästa lagen som är kvar i turneringen – United, city, Chelsea och Tottenham – undvek varandra i lottningen. Det är alltså bäddat för toppmatcher i cupens semifinaler. Åttondelsfinalerna är ännu inte färdigspelade då Sunderland och Southampton möts först på onsdag.


Källor: Manutd.com, Soccerway.com