Spelarbetyg: United – Norwich

Uniteds plats i ligacupens kvartsfinal säkrades genom en stabil seger mot Norwich. Segern skrevs till 4-0 och Norwich var egentligen aldrig i närheten av att hota United, inte ens vid 0-0 kändes utgången speciellt oviss.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Anders Lindegaard 6
Anders Lindegaard hade en lugn afton på jobbet. Hans mest anmärkningsvärda insats var när han placerade Snodgrass i stabilt sidoläge. Han fick förvisso göra ett par räddningar men de var inte av det kvalificerade slaget. På den negativa sidan noterar vi att Lindegaard slog bort ett antal bollar.
Rafael da Silva 7
Det var en trevlig afton var Rafael där han mestadels kunde ägna sig åt offensivt spel. Förhoppningsvis tar Rafael hand om högerbacksplatsen i varenda match som återstår av säsongen.
Rio Ferdinand 7
Rio var tillbaka i laget efter skada och eventuellt också en petning. Comebacken klarade han galant mot ett håglöst motståndarlag.
Nemanja Vidic 7
Vidic var precis som Rio tillbaka i laget efter några matchers frånvaro, i Vidic fall endast orsakad av en skada. Precis som Rio gjorde Vidic en stabil insats och han gjorde också en läcker brytning i andra halvlek, vilket gör att han var marginellt bättre än Rio.
Alexander Buttner 6
1 assist. För mig är det fullständigt obegripligt att både Sir Alex Ferguson och David Moyes har gett Alexander Buttner speltid i Manchester United. Visst, han har ett bra tillslag med vänsterfoten, vilket tydligt illustrerades då han levererade ett perfekt inlägg före Chicharitos 2-0-mål. Buttner är dock helt bortkommen i försvarsarbetet och sättet som han blir bortgjord på före situationen där Snodgrass blir skadad är unikt på den här nivån.
Wilfried Zaha 6
Utbytt 78. Vi är några stycken som hade velat se betydligt mer av Wilfried Zaha hittills den här säsongen. Betraktar man enbart insatsen mot Norwich är det dock svårt att kritisera Moyes för att Zaha inte har fått någon speltid. Det fanns situationer där han visade att han är en mycket talangfull spelare men slutprodukten var sällan av tillräckligt bra kvalitet. Det känns som att det skulle vara bäst för alla parter om Zaha blir utlånad till ett Premier League-lag i januari.
Phil Jones 7
1 mål. Att Phil Jones gör mål med ett till synes behärskat och genomtänkt volleyskott är häpnadsväckande. Att United måste använda honom som mittfältare i en ligacupmatch är också häpnadsväckande. Att Jones gör en bra insats som central mittfältare är dock ingen större överraskning. Han må vara bäst som mittback men mot mediokert motstånd fungerar han som mittfältare (det gör han även mot betydligt bättre motstånd, men då av en annan anledning).
Tom Cleverley 7
Utbytt 90. Efter en trist insats mot Stoke var Cleverley mot Norwich tillbaka på en nivå som duger för en mittfältare i Manchester United. Han har i princip alla delar som behövs, frågan är om han någonsin får ihop det över längre tid och inte bara i enstaka matcher. Platsen bredvid Carrick är ledig och den borde Cleverley göra till sin egen.
Ashley Young 6
Ashley Young lyckas gång på gång placera sig i utmärkta lägen för att slå inlägg. Därmed borde hans jobb vara gjort, tillslaget på bollen ska ju vara hans paradgren. Mot Norwich slog han dock det ena misslyckade inlägget efter det andra. Om Moyes gör sig av med Young skulle det vara ett populärt beslut och han har inte ens någon prestige av bekymra sig om – det var ju Fergie som kastade obscena summor pengar till Aston Villa och Ashley Young.
Adnan Januzaj 8
Utbytt 90+3. 1 assist. Adnan Januzaj var, med bred marginal, den bästa spelaren på Old Traffords gräsmatta i tisdags. Visst finns det detaljer att slipa på, men han har väldigt mycket tid på sig att slipa på detaljer. Han ser redan ut som en etablerad a-lagsspelare, det ska vi komma ihåg när han hamnar i en, för en tonåring, oundviklig formsvacka, och varje gång Januzaj får bollen blir jag mer och mer övertygad om att han redan nu borde vara en del av Uniteds förstelva.
Javier Hernandez 7
2 mål. Mot Aston Villa, för ett år sedan, bestals han på ett hattrick av en målkommission. Mot Norwich borde han ha gjort sitt första hattrick för United men han hade inte den riktiga skärpan i vissa situationer. Chicharito är ändå pålitlig när han kallas på. Det gäller bara för Moyes att kalla på honom tillräckligt ofta.
Wayne Rooney n/a
Inbytt 78. 1 assist. Jag har väldigt svårt att se varför Wayne Rooney fick spela vad som i praktiken var en halv halvlek. United behövde inte Rooney den här dagen och då hade det varit lika bra att ge honom lite välbehövlig vila. Han bjuder dock på en fantastisk passning till Fabio.
Anderson n/a
Utbytt 90. Den givna tolkningen av Moyes sätt att hantera Anderson är att Moyes redan har bestämt sig för att Anderson inte har någon framtid i United. Om den tolkningen är korrekt begriper jag inte varför Anderson får speltid över huvud taget.
Fabio da Silva n/a
Inbytt 90+3. 1 mål. Att Fabio är bakom Buttner i rangordningen är obegripligt för mig. Tyvärr lär vi inom en inte alls avlägsen framtid se tvillingarna Silva [sic!] säras på för gott.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS