Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Socialedad

Sju matcher, noll förluster. Moyes boys hade varit on a roll om han varit kvar i Everton. Men för att det ska räknas som en riktig ”roll” i United bör han dubbla den sviten.
Chansen att fortsätta bygga på den kommer i San Sebastián i morgon kväll. Att kräva seger är att ta i, Sociedad har bara förlorat 2 av sina senaste 25 på Anoeta och då bland annat spöat Barca och nu senast Osasuna med 5-0. Men med tanke på att maskineriet i Moyes bygge börjar puttra på en lite högre växel är ett kryss inte för mycket att begära.
Oavgjort skulle innebära åtta poäng och United skulle bli än mer klart för slutspelet än de är i dag. Med tanke på skadeläget och att Arsenal kommer till OT på söndag tror jag att Moyes minskar antalet lappar i tombolan. Det kan bli en hel drös förändringar jämfört med Fulham. Och det är till och med Youngläge, får jag för mig.
La once:

DDG

Smalling – Rio – Jones – Evra

Nani – Anderson – Fellaini – Young

Rooney

Hernandez

Målvakt: Ja.

Försvar: Evans och Rafael räknas bort (dom får svårt att spela i och med att de befinner sig i England och inte Spanien) och Evra sparas eventuellt även om jag inte tror att han skulle följa med till Spanien för att bänkas. Vida vilas också om Rio är redo medan Jones får ta klivet tillbaka.

Mittfält: Att Moyes säger att Addie J är redo för CL-spel tolkar jag på samma sätt som om Fergie sagt så inför en CL-match: Han spelar alltså inte. Om Carrick inte är redo bör afrotanken gå före Ando och Giggs även om walesaren vilat ett bra tag nu.

På kanten har jag som sagt feeling för Young före Kagawa. Finns dock ingen bloggskrivare på MUSS-bloggen som hoppas mer än jag att jag har fel.

Anfall: Shinji har inte bugat alltför djupt framför Januzajs framfart, men med Arse coming up och RvP:s irriterande småskador så är det här är en Kagawa-match. Men i och med att Rooney är Rooney och aldrig vill vila så går han före. Chicharito klagade indirekt på utebliven speltid på sin Twitter häromdagen (han retweetade det här) vilket disciplinförespråkare Moyes inte kan ha uppskattat. Antingen straffar han honom för det och bänkar honom eller så får han chansen att visa varför han bör få fler chanser. Jag chansar på att tombolan drar Rooney-Chicha.

Jag antar med självklarhet att Moyes går in för ett kryss i en sån här match oavsett vad han säger. Och jag har ingenting emot det, med tanke på att varje förlust nu väcker ”krisen” till liv.

* Enligt Mirror är Moyes nu i full färd med att läsa Fergies bok. Skickligt att lista ut det på den bilden. Själv ska jag ge mig i kast med Svennis biografi nu. Och försöka värja mig från de detaljerade sexbeskrivningarna.

* Vilken holländare som gjort flest mål i PL?

Yep, Robban är förbi Jerrel.

rrr

* Fellaini vill med all rätt att FA ska bestraffa fähunden Riether i efterhand.

* Sist: I fejset på Ando får han DDG.


* Förresten: Elvan mot Arsenal ser i min värld i dag ut så här:

DDG

Rafael (Smalling) – Vida – Evans – Evra

Nani – Carrick – Jones – Januzaj

Rooney

RvP